Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τις ίδιες θέσεις για το όνομα επανέλαβαν Σκόπια και Αθήνα



Τις θέσεις τους για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων επανέλαβαν Ελλάδα και Σκόπια, στη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών στις Πρέσπες. 

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι έγινε μία αξιολόγηση των σχέσεων των δύο χωρών με αφορμή το όνομα των Σκοπίων και υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί μια νέα δυναμική στις προσπάθειες για την εξεύρεσης λύσης.



Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν αναφέρει τις θέσεις της για το όνομα ως απειλή και επανέλαβε ότι αν βρεθεί λύση στο θέμα, η Αθήνα μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ.



Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι συζητήθηκαν και θέματα επενδύσεων, ενώ ο κ. Γκρουέφσκι  έθεσε το ζήτημα του ανοίγματος δύο νέων διόδων, της άρσης θεωρήσεων στην ΕΕ για τα Σκόπια και τη σιδηροδρομική επανασύνδεση της Φλώρινας με το Μοναστήρι.

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι «δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος στο θέμα του ονόματος, ωστόσο θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες, θα συνεχίσουμε τον διάλογο, ενώ οι εκπρόσωποι των δύο χωρών στον ΟΗΕ θα συνεχίσουν το έργο τους».

Πρόσθεσε επίσης ότι ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να μην εμποδίσει η Ελλάδα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον Δεκέμβριο.

Πηγή: STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails