Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Βουλγαρικό τελεσίγραφο για τα μπλόκα

Ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ θα ζητήσει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής



Βουλγαρικό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα για τον αποκλεισμό των συνοριακών σταθμών από τους αγρότες. Η Σόφια εμφανίζεται αποφασισμένη να ζητήσει αποζημιώσεις για τις οικονομικές ζημιές που δέχεται η χώρα και οι πολίτες της από τα μπλόκα.

Όπως τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ, την Τρίτη θα ζητηθεί από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία η άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

"Επιμένουμε μέχρι την Τέταρτη, το αργότερο, είτε να ανοίξουν οι (συνοριακοί) σταθμοί, είτε θα ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις όπως και να αποζημιωθούμε για τις απώλειες μας" ανέφερε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

"Μέχρι σήμερα ήταν η φιλία μας και η καλή γειτονία μας. Από εδώ και εμπρός θα είμαστε πολύ πιο απότομοι στο αίτημα οι επιχειρηματίες μας, οι ταξιδιώτες μας να μην παθαίνουν ζημιές" συμπλήρωσε ο πρόεδρος της βουλγάρικης κυβέρνησης.

Σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για το ύψος στο οποίο ανέρχονται οι μέχρι τώρα απώλειες των Βούλγαρων μεταφορέων, ο κ. Μπορίσοφ είπε "δεν υπάρχει τρόπος να τα υπολογίσουμε για μια μέρα και μόνο". Για να προσθέσει στη συνέχεια, ότι "για έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία απώλεια από τετρακόσια ευρώ ή χίλια λέβα την ημέρα είναι πολλά λεφτά".

"Γι’ αυτό εμείς ζητάμε την Τετάρτη όλα αυτά να έχουν τελειώσει. Στην αντίθετη περίπτωση εμείς θα υπολογίσουμε μεγαλύτερες απώλειες. Και θα επιμείνουμε να μας πληρώσουν αποζημιώσεις επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως πολιτεία" κατέληξε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Βουλγαρίας επέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας στον έλληνα πρέσβη στη Σόφια.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Related Posts with Thumbnails