Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Διαμαρτυρήθηκαν ως Avatars οι Παλαιστίνιοι (pics)

Ντυμένοι σαν τον λαό των Νάβι της ταινίας Avatar, οι Παλαιστίνιοι προσπαθούν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το Μεσανατολικό πρόβλημα. Γιατί το ζήτημα μπορεί να είναι βαθιά πολιτικό, όμως κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης μετράει…

Ο πολύπαθος λαός της Παλαιστίνης με την αρωγή ανθρωπιστικών οργανώσεων προσπαθεί να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια επίλυσης των συνόρων με το Ισραήλ.
Το πρόβλημα των εδαφών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους από τη γέννηση του, με αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Γάζας, σφαγές αλλά και επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλιτών.
Την Παρασκευή (12/2) οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μαζί με τους κατοίκους του χωριού Μπιλίμ της Δυτικής Όχθης σκέφτηκαν να ευαισθητοποιήσουν τη Δύση, χρησιμοποιώντας ένα δυτικότροπο «όπλο».
Η ταινία Avatar του Τζέιμς Κάμερον έχει κάνει πάταγο στα διεθνή box office, αναμένεται να σαρώσει τα Όσκαρ και οι Παλαιστίνιοι εκμεταλλεύτηκαν την επιτυχία και την ιστορία του έργου.
Κρατώντας Παλαιστινιακές σημαίες, ντύθηκαν Na’vi  και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για την κατοχή των εδαφών τους από το Ισραήλ…

Πηγή: cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails