Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ

(με αφορμή την ταυτόχρονη ανάκληση της αδείας 5 ασφαλιστικών εταιρειών : Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ General Union, Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ General Trust, Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ)

ΣΤ' update : 22.12.2009 - Νέα τηλέφωνα επικοινωνίας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
Ε' update : 04.12.2009 - Στον "αέρα" οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
Δ' update : 28.09.2009 - Ασπίς Πρόνοια Ζωής : Δεν είναι σε εκκαθάριση-Πληρώνει κανονικά υποχρεώσεις
Γ' update : 25.09.2009 - ASPIS BANK και ασφάλιση στεγαστικών και λοιπών δανείων
B' update : 24.09.2009
Α' update : 23.09.2009
α' έκδοση : 22.09.2009

Εχθές, 21.09.2009, ανακλήθηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) οι άδειες λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών (βλέπε πράξη ανάκλησης) :

* Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
* Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ
* Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ (General Union)
* Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust)
* Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ

Η απόφαση ανάκλησης, με δεδομένο το πλήθος των ασφαλισμένων (που υπερβαίνει 1,000,000), είναι μια σωστή και γενναία απόφαση που στόχο έχει να διατηρήσει την τάξη στην Ασφαλιστική Αγορά.

Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.)

Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), εποπτευόμενο από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Αρμοδιότητα της ΕΠ.Ε.Ι.Α. είναι η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε είναι εγκαταστημένες στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή, καθώς και ο έλεγχος της τήρησης της νομοθεσίας για την ιδιωτική ασφάλιση. Η ΕΠ.Ε.Ι.Α. απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας και διοικητικής αυτοτέλειας.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική : Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απορρόφηση, από τα λοιπά μέλη της, των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες πού έκλεισαν με την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α., ανέλαβε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ΕΑΕΕ, σημειώνοντας ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του Επόπτη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι "πρόκειται για σοβαρότατες αποφάσεις της εποπτικής αρχής, η οποία καθιστά πλέον σαφή την πρόθεσή της για αυστηρή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή των νόμων προς όφελος των καταναλωτών" και προσθέτει ότι "μολονότι θλίβεται για τις τρέχουσες εξελίξεις έχει επανειλημμένα εκφρασθεί υπέρ της αναγκαιότητας να αποκτήσει η ασφαλιστική αγορά απόλυτη φερεγγυότητα και αξιοπιστία, προϋποθέσεις απαραίτητες και ουσιώδεις για την ανάπτυξή της. Γι' αυτό και θεωρεί ότι αποφάσεις, όπως οι παρούσες που συμβάλλουν στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, όσο οδυνηρές και αν είναι, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση".

update 23.09.2009 : Η άνοδος και η πτώση του Ομίλου της "Ασπίς Πρόνοια" δείτε σχετική ανταπόκριση της Καθημερινής

update 24.09.2009 : Για τις σημερινές εξελίξεις δείτε σχετική ανταπόκριση της Ναυτεμπορικής

update 25.09.2009 : Για τις εξελίξεις στα "ανοίγματα" της ΑΣΠΙΣ και τον ρόλο του Επικουρικού Κεφαλαίου δείτε σχετική ανταπόκριση της Ναυτεμπορικής

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική : Στο πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης πέρασε η υπόθεση της ανάκλησης των αδειών λειτουργίας των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.

Χθες (δηλ.22.09.2009), το ΠΑΣΟΚ διά της πολιτικής εκπροσώπου του για θέματα Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, και του πολιτικού εκπροσώπου του για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφού επεσήμανε τη σημασία που δίνει στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στους καταναλωτές - ασφαλισμένους και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο, ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το σχέδιο βάσει του οποίου το Δημόσιο "θα εγγυηθεί τα συμφέροντα χιλιάδων ασφαλισμένων που βρίσκονται σήμερα στον "αέρα"", όπως και για τις προοπτικές "των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο δρόμο".

Επίσης, έκανε λόγο για αδράνεια της εποπτικής αρχής, η οποία "όφειλε πέντε χρόνια τώρα να αξιολογήσει συστηματικά την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών".

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, αφού επεσήμανε το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 14 ασφαλιστικών εταιρειών και υποχρέωσε άλλες εταιρείες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά 650 εκατ. ευρώ, δήλωσε: "δεν κατανοώ συνεπώς πώς και γιατί αυτοί, που είχαν αφήσει την ασφαλιστική αγορά να λειτουργεί ασύδοτα, έρχονται σήμερα και κάνουν επικριτικές ανακοινώσεις. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ πλήρωναν κανονικά τα ασφάλιστρά τους, είχαν επί ημερών ΠΑΣΟΚ προβλήματα με αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες".

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, τονίζοντας για το ΠΑΣΟΚ τα εξής: "Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους, ας εξηγήσουν γιατί στη διαδικασία εκκαθάρισης οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που αποζημιώνονταν τελευταίοι, ενώ επί Ν.Δ., με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσαμε, οι εργαζόμενοι αποζημιώνονται πρώτοι".

Εμείς, ευρισκόμενοι "μέσα" στην αγορά, βλέπουμε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ασφαλισμένους από την ανάκληση είναι τεράστια ως εξής :

1. ΟΧΗΜΑΤΑ

Καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο για τις επόμενες 30 μέρες (δηλ. μέχρι τις 20.10.2009) όλες οι υλικές ζημίες που θα προξενηθούν σε τρίτους από ασφαλισμένα οχήματα των ανωτέρω εταιρειών. Οι εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Επικουρικό Κεφάλαιο :

ΑΘΗΝΑ : Υπατίας 5, Αθήνα, τηλ : 210-3327400

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη) : Τσιμισκή 6, τηλ. 2310-224966, 2310-261969

Δεν καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο άλλου τύπου ζημίες οχημάτων πχ κλοπή, φωτιά ή ίδιες ζημίες (μικτή ασφάλιση). Που σημαίνει : άμεση αναζήτηση άλλης ασφαλιστικής εταιρείας.

Γίνονται προσπάθειες τα συμβόλαια να μεταφερθούν χωρίς απώλεια ασφαλίστρων σε άλλες ασφαλιστικές. Ισως να δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν χωρίς απώλεια στις συνδεδεμένες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ασφαλιστικές Commercial Value και Πρώτη Ασφαλιστική (πρώην Proton) οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Αν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα υλικών ζημιών με όχημα των ανωτέρω εταιρειών και η δικιά του εταιρεία είναι ενταγμένη στο σύστημα φιλικού διακανονισμού τότε θα αποζημιωθεί από την δικιά του και αυτή θα τα επανεισπράξει από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ο φιλικός διακανονισμός δεν ισχύει σε περίπτωση σωματικών βλαβών ή εάν έχουν εμπλακεί περισσότερα του ενός οχήματα.

2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΥΡΟΣ, ΚΛΟΠΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κλπ

Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποζημίωση από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Οσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν κατά του εκκαθαριστή των εταιρειών όταν αυτός θα οριστεί.

Από εχθές 21.09.2009, όσοι ήταν ασφαλισμένοι για κινδύνους εκτός ζημιών οχημάτων στις ανωτέρω εταιρείες, σήμερα είναι ανασφάλιστοι. Θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν άλλη ασφαλιστική εταιρεία μέσω του ασφαλιστή τους ο οποίος έχει άμεσο ενδιαφέρον να διατηρήσει τα συμβόλαιά του από τα οποία και ζει μέσω των προμηθειών του.

3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ

Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα που χωρίζεται σε τρεις τομείς :

α. υφιστάμενα συμβόλαια με τρέχουσες απαιτήσεις

Για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΖΩΗΣ έχει οριστεί ο Κων/νος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17 και Μαυρομματαίων, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ο ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ο κ. Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57.

Το πρόβλημα είναι η συνέχιση του ασφαλιστηρίου αφού η "νέα" ασφαλιστική ισως δεν αποδεχτεί να συνεχίσει την ασφάλιση του "άρρωστου" ασφαλισμένου. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

update 28.09.2009 : Κανονικά λειτουργεί από σήμερα η ΑΣΠΙΣ Πρόνοια καθώς τόσο οι εργαζόμενοί της όσο και ο διορισθείς Επόπτης Χαρτοφυλακίου κ. Σπύρος Γριβογιάννης βρίσκονται στα γραφεία της εταιρείας για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις της ασφαλιστικής προς τα νοσοκομεία και τους ασφαλισμένους της. Δείτε σχετική ανταπόκριση της Ημερησίας

β. υφιστάμενα συμβόλαια χωρίς απαιτήσεις

Τα συμβόλαια τρέχουν εδώ και χρόνια οπότε η όποια μεταβίβασή τους σε νέα ασφαλιστική ισως να μην γίνει με τους ίδιους όρους ασφάλισης. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

γ. Χρηματικές Αποδόσεις Συμβολαίων και επενδυτικά συμβόλαια

Ευχόμαστε να λυθούν μέσω των εποπτών εκκαθάρισης. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική αναφέρει : "Χθες (δηλ. 22.09.2009), ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, διόρισε τον Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος θα διαβουλευθεί με την ασφαλιστική αγορά την τύχη των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κ. Σπύρο Γριβογιάννη, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Αναλογιστών.

Στο μεταξύ, ένα από τα πλέον κορυφαία στελέχη του υπουργείου δήλωνε χθες ότι η κυβέρνηση επιτάχυνε τις διαδικασίες εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς έχοντας πρώτα εξασφαλίσει δεσμεύσεις από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στον κλάδο Ζώης.

Πηγές της "Ναυτεμπορικής" αναφέρουν ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα συζητήθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη σύνθεση. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών με δραστηριότητα στον κλάδο Ζωής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, αφού συζητήθηκαν οι γενικότερες συνέπειες για την ασφαλιστική αγορά από το κλείσιμο των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ, διερευνήθηκαν οι προθέσεις βασικών "παικτών" του κλάδου να μοιραστούν, με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Το Δημόσιο - Εγγυητής (Α') - 22.09.2009

Διευκρινίσθηκε, ωστόσο, ότι άπαντες θα πρέπει πρώτα να λάβουν γνώση για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το Δημόσιο θα λειτουργήσει ως εγγυητής. Όπως επισημάνθηκε, το κρισιμότερο ίσως ζήτημα είναι αν το Δημόσιο θα εγγυηθεί όλες τις αποδόσεις των επενδυτικών προϊόντων της εισηγμένης - χωρίς να υπολογίζει το ύψος τους.

Σημειώνεται ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες θα τραβήξουν εις μάκρος, διότι αναμένεται να παρέλθει μεγάλο διάστημα για την αποτίμηση της εισηγμένης ασφαλιστικής, και κατ΄ επέκταση για τον υπολογισμό της έκτασης και του ύψους της εγγύησης που θα κληθεί να καλύψει το ελληνικό Δημόσιο.

Χθες πάντως υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας επανέλαβαν ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει προβλέπει την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και τα δικαιώματα από τα συμβόλαια του κλάδου Υγείας, ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι ο Επόπτης θα συνεχίσει το έργο του ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές.

Οι ίδιοι παράγοντες διατύπωναν επίσης διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν θα απορροφηθούν από τις εταιρείες στις οποίες θα μεταβιβαστεί το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια. Μάλιστα δήλωναν ότι για το σκοπό αυτό το υπουργείο Οικονομίας προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στην ασφαλιστική αγορά.

update 23.09.2009 : "Κρίσιμα ερωτήματα για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά συμβόλαια", δείτε σχετική ανταπόκριση της Καθημερινής

Το Δημόσιο - Εγγυητής (Β') ??? - 04.12.2009

update 04.12.2009 : "Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει ρόλο εγγυητή για τα ανοίγματα της Ασπίς Πρόνοια δηλώνει στη "Ναυτεμπορική" ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, χαρακτηρίζοντας ως αντικοινοτική τη σχετική ρύθμιση.", δείτε σχετική ανταπόκριση της Ναυτεμπορικής την οποία (λόγω της σημαντικότητάς της) παραθέτουμε αυτούσια ως εξής :

Στον "αέρα" οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ"

Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει ρόλο εγγυητή για τα ανοίγματα της Ασπίς Πρόνοια, δηλώνει στη "Ν" ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, χαρακτηρίζοντας ως αντικοινοτική τη σχετική ρύθμιση.

Οπως επισημαίνει ο υφυπουργός, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, όταν υπέγραφε την Απόφαση ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, γνώριζε ότι ήταν αντίθετη με την κοινοτική νομοθεσία, καθότι είχε σχετική ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε..

"Έχω στη διάθεσή μου όλη την αλληλογραφία που είχε ανταλλάξει το υπουργείο με την Κοινότητα πριν από τις εκλογές, από την οποία καθίσταται ξεκάθαρο ότι η Υπουργική Απόφαση είναι ανεφάρμοστη" τονίζει με έμφαση στη "Ν" ο κ. Σαχινίδης, για να προσθέσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συγκρουστεί με την Κοινότητα, οπότε δεν θα εφαρμόσει τις επίμαχες διατάξεις.

"Η Ε.Ε. δεν έχει κινηθεί κατά της Ελλάδας διότι δεν ενεργοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση του κ. Παπαθανασίου" διευκρινίζει ο υφυπουργός.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της "Ν", ο υφυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε προ εβδομάδων με το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της Υπουργικής Απόφασης, περνώντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει αντικοινοτικές διατάξεις.

Επόπτης της Επ.Ε.Ι.Α.

Πάντως, μιλώντας στη "Ν", ο υφυπουργός έσπευσε χθες να προσθέσει ότι το υπουργείο δεν θα αφήσει στην τύχη του το πρόβλημα και κυρίως τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Ο κ. Σαχινίδης δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, και αποκάλυψε ότι άμεσα θα τεθεί σε ισχύ Απόφαση που θα προβλέπει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος και τυπικά την εποπτεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ η γενικότερη εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος παραμένει υπό τον υπουργό Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση της "Ν", αν η κυβέρνηση επιθυμεί ένα γρήγορο ξεκαθάρισμα της ασφαλιστικής αγοράς από τις αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες, ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε ότι το υπουργείο δεν επιδιώκει να υποκαταστήσει την Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Οπως είπε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και από την Επ.Ε.Ι.Α., και η κυβέρνηση δεν θα υπεισέρθει σε ζητήματα αρμοδιοτήτων τους.

Στο μεταξύ, ο κ. Σαχινίδης συναντήθηκε προχθές, εκ νέου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, Γιώργο Πέτσα, προκειμένου να συζητήσει το φλέγον ζήτημα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

Ο υφυπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνάντησης, αρκέσθηκε απλά να δηλώσει ότι ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. του ανέλυσε όλες τις διαστάσεις του προβλήματος, καθώς και κάποιες σκέψεις του για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Αυτός ήταν ίσως και ο λόγος για τον οποίο, χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής επικεντρώθηκε στο θέμα της Ασπίς και στο πώς θα υποστηριχθεί στο έργο του ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής, Σπύρος Γριβογιάννης.

Το χαρτοφυλάκιο Ζωής

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ν", τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν μια σειρά από προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το υπουργείο, με σκοπό την έκδοση Αποφάσεων που θα προσδιορίζουν το πώς θα κινηθεί από εδώ και στο εξής ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου, το πως θα γίνει η αξιολόγηση και κυρίως η διαχείριση του χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς, όπως ενδεχομένως και το πώς θα μεταβιβαστεί τμηματικά ή σε σύνολο όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του.

Δέσμευση από Επ.Ε.Ι.Α.

Ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. δεσμεύθηκε στον κ. Σαχινίδη ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή θα υποβάλει στο υπουργείο υπόμνημα με τις προτάσεις της.

Όσο για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα ανοίγματα της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, που υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται ως φαίνεται να συζητηθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, πάντα όμως σε άμεσο χρόνο, λόγω της σοβαρότητας, όπως και της κοινωνικής διάστασης που έχει ως θέμα.

4. ΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ

Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57, τηλ. 210-3249705, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ

Κων/νος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17 και Μαυρομματαίων, τηλ. 210-8250232, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ο ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57
update 22.12.2009 : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΕΙΑ - ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γνωστοποιήθηκαν στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. από τους Επόπτες Εκκαθάρισης των εταιρειών «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ» νέα τηλέφωνα επικοινωνίας. Οι ασφαλισμένοι δύνανται να επικοινωνούν με τους Επόπτες ή συνεργάτες τους στα τηλέφωνα 210-6180620 (ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ) και 210-6180691 (ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ) ή να απευθύνουν εγγράφως τυχόν αιτήματά τους στο fax 210-6180622 ή στην ταχυδρομική διεύθυνση των εταιρειών Λ. Κηφισίας 62 Μαρούσι, ΤΚ 15125. Επισημαίνουμε ότι τα τηλέφωνα των εταιρειών 210-6198960/973 και το fax 210-6176679 δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον για την επικοινωνία με ασφαλισμένους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust)

Βασιλική Σακκά, δικηγόρος Αθηνών, Σατωβριάνδου 57, τηλ. 6972-586194, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κα Περσεφόνη Μπούνα, δικηγόρος Αθηνών, Προμηθέως 5
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union)

Περσεφόνη Μπούνα, δικηγόρος Αθηνών, Προμηθέως 5, τηλ. 6932-536083, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κα. Βασιλική Σακκά, δικηγόρος Αθηνών, Σατωβριάνδου 57
Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ

Νικόλαος Αλευρομύτης, Οικονομολόγος, Αγίων Πάντων 63-67, τηλ. 210-9887816, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Γεράσιμος Χαλιώτης, δικηγόρος Αθηνών, Ραβινέ 2

5. ASPIS BANK και ασφάλιση στεγαστικών και άλλων δανείων

Μας τέθηκε το θέμα ότι σε πελάτες της ASPIS BANK που έχουν λάβει στεγαστικα ή άλλα δάνεια τα οποία ήταν ασφαλισμένα αυτόματα στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, τους αναφέρουν ότι αυτόματα η ασφάλιση θα περάσει στην Commercial Value του ομίλου Ασπις Holdings με κανονική αυτόματη χρέωση του λογαριασμού τους για την είσπραξη των ασφαλίστρων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δούν κατα πόσο στην σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ASPIS BANK ορίζεται σαν ασφαλιστική η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ή αφήνεται το θέμα επιλογής ασφαλιστικής στην διακριτική επιλογή της ASPIS BANK. Αν ορίζεται η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ σαν ασφαλιστική, τότε γνώμη μας είναι ότι οι δανειολήπτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την ασφαλιστική που θα αντικαταστήσει την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ προσκομίζοντας αντίστοιχο συμβόλαιο με τα ίδια κεφάλαια και καλύψεις απο άλλη ασφαλιστική και εγγράφως να ενημερώσουν την ASPIS BANK να σταματήσει τις αυτόματες αναλήψεις για πληρωμή ασφαλίστρων.

Σε γενική θεώρηση, έχουμε διαπιστώσει ότι για ασφαλίσεις μέσω Τραπεζών, πολλές φορές το κεφάλαιο ασφάλισης αφορά μόνο το ποσό του δανείου. Συνεπώς, όσοι έχουν συμβόλαια ασφάλισης μέσω Τραπεζών, θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τα κεφάλαια ασφάλισης ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στο 100% της αξίας αντικατάστασης της ασφαλιζόμενης περιουσίας αλλιώς σε περίπτωση ζημίας η όποια αποζημίωση θα λάβει υπ'όψη και την υπασφάλιση δηλαδή την ασφάλιση με μικρότερο ποσό απο το κανονικό οπότε ανάλογα θα μειωθεί και η αποζημίωση.

Δείτε ΤΩΡΑ το ασφαλιστήριό σας μιλήστε ΤΩΡΑ με τον ασφαλιστή σας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Η γνώμη μας είναι ότι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες απαιτήσεων.

Μην ξεχνάτε : εάν έκλεισε η Ασφαλιστική σας Εταιρεία είσαστε ανασφάλιστοι. Συνεπώς : άμεση αναζήτηση νέας ασφάλισης ΤΩΡΑ.

Κλείνοντας, θέλουμε να θυμίσουμε αυτό που ισχύει και θα ισχύει διαρκώς : Η άμεση σχέση με τον ασφαλιστή σας είναι απόλυτα αναγκαία διότι είναι "ο άνθρωπός σας". Σε περίπτωση ασφάλισης μέσω Τράπεζας, πάντα να απαιτείτε να γνωρίσετε τον ασφαλιστή σας ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για το service του συμβολαίου σας.

Η πάγια άποψή μας είναι : Δεν υπάρχουν κακές ασφαλιστικές εταιρείες - υπάρχουν μόνο κακοί ασφαλιστές.

** τέλος **
Για να μας αναθέσετε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης :

* στείλτε μας τα δεδομένα ανάθεσης με e-mail στο info@glavopoulos.gr
* ή στείλτε μας τα δεδομένα ανάθεσης με φαξ στον αριθμό φαξ : 2310-424372 (online 24/7)
* ή μιλείστε μαζί μας στο τηλ : 2310-424363, 2310-424364, 2310-424365 (ώρες εργασίας 08:00-18:00, Δ-Π)
* ή μιλείστε μαζί μας στο κινητό τηλ : 6944-781777 (online 24/7)
* ή χρησιμοποιείστε την online φόρμα ανάθεσης πραγματογνωμοσύνης

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε στην εταιρεία μας και στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Προσδοκούμε (όποτε εσείς το κρίνετε σκόπιμο) να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες αυτές δηλ. τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου πραγματογνώμονα. Ελάτε σε επαφή μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Το κείμενο της παρούσας σελίδας έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα. Το βρήκατε ενδιαφέρον ?. Στείλτε μας τα σχόλιά σας. Εμείς έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να είναι πλήρες και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επειδή όμως οι συνθήκες εξελίσσονται διαρκώς, έτσι και η προετοιμασία όλων μας πρέπει να αναπροσαρμόζεται αντίστοιχα. Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.


Θέλουμε να θυμόσαστε οτι είμαστε εδώ όποτε μας χρειαστείτε για να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας δηλ. αυτές του εξειδικευμένου πραγματογνώμονα. Ελάτε σε επαφή μαζί μας τώρα. Επιπλέον, ανα πάσα στιγμή και με μοναδική χρέωση 30 € (με ΦΠΑ 19%) μπορείτε να ζητήσετε την γνώμη μας για πάσης φύσεως θέματα ζημιών, αποζημίωσης, ασφάλισης κλπ ή για άλλα θέματα της ειδίκευσής μας που σας απασχολούν.

Πηγή, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails