Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Οργή για το προσβλητικό δημοσίευμα



Την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου της χώρας προκάλεσε το εξώφυλλο του περιοδικού Focus όπου απεικονίζεται η Αφροδίτη της Μήλου με άσεμνη χειρονομία και τίτλο "Απάτη στην οικογένεια της ευρωζώνης". Πρόκειται για το αποκορύφωμα των προσβλητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα από γερμανικά ΜΜΕ.
Το ερώτημα που θέτει το δημοσίευμα είναι αν η Ελλάδα "τρώει" τα χρήματα των γερμανών φορολογουμένων. Οι συντάκτες επισημαίνουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ελληνική κρίση στο ευρώ και στη γερμανική οικονομία. Αναφέρουν, επίσης, ότι οι Έλληνες είναι εξίσου σοκαρισμένοι με τους Γερμανούς, για όσα συμβαίνουν στο ταμείο της χώρας τους.
Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος ζήτησε να δει τον γερμανό πρέσβη για το θέμα των προσβλητικών δημοσιευμάτων τα οποία - όπως αναφέρει - συχνά είναι ανακριβή.
Κληθείς να σχολιάσει την πρωτοβουλία Πετσάλνικου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Βουλής εκφράζει τους βουλευτές και ότι "εκείνο που υπάρχει, ως ατμόσφαιρα στα ΜΜΕ, είναι ότι κάποιοι συντηρητικοί πολιτικοί της Γερμανίας περνούν ένα τέτοιο κλίμα, το οποίο πρέπει να αναστρέψουμε".
Ο κ. Πετσάλνικος έστειλε, επίσης, επιστολή προς τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι η Γερμανία είναι ο βασικός εξαγωγέας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και ότι έχει λάβει πληθώρα κονδυλίων απο την ΕΕ για την ενσωμάτωση του πρώην ανατολικού τμήματος.
Πρόσθεσε ότι τη διεθνή κρίση δεν την προκάλεσε η Ελλάδα: "Σήμερα κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας αυτοί που προκάλεσαν τη διεθνή κρίση, επιτιθέμενοι και στην Ευρωζώνη. Μην βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος", συμπληρώνει. "Ανάξιο σχολιασμού, γιατί πραγματικά, εκθέτει την Ελλάδα ολόκληρη και τους Έλληνες πολίτες", χαρακτήρισε το εξώφυλλο ο Γ. Πεταλωτής. "Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα δημοσιεύματα είναι δημοσιεύματα, τα κρίνει ο αναγνώστης, δεν είναι θέμα σχολιασμού της κυβέρνησης", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι "εμείς, ως ελληνική πολιτεία, με τους χειρισμούς της διακυβέρνησης της ΝΔ δώσαμε τις αφορμές, ώστε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον να μην έχουμε την καλύτερη φήμη και υπόληψη σήμερα".
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα και σκίτσα στο διεθνή Τύπο. "Να θυμίσουμε στους ολίγους εμπνευστές τέτοιου είδους σχολίων και σκίτσων ότι αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε στο β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να σταματήσουν το ναζισμό και το φασισμό", τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού Focus, είπε ότι ετοιμάζει επιστολή προς το περιοδικό στην οποία θα επισυνάπτει φωτογραφίες από αναπαραστάσεις της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τη μετριοπαθή στάση της και να αξιώσει αυτά τα οποία δικαιούται η χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: "Κυρία Μέρκελ, Μας χρωστάτε τα Καλάβρυτα, μας χρωστάτε το Δίστομο, μας χρωστάτε 70 δισ. από τα ερείπια που μας αφήσατε. Ως Δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών, της πόλεως του Παρθενώνα και του Μουσείου της Ακρόπολης, καλώ τους ανθρώπους του πολιτισμού ανά τον κόσμο να αρθρώσουν, όπου και όπως μπορούν, φωνή διαμαρτυρίας για το επαίσχυντο πρωτοσέλιδο του γνωστού γερμανικού περιοδικού".

ΠΗΓΗ: nooz.gr
Επιτέλους μια πολιτική ωριμότητα από τους πολιτικούς μας.
Κύριε Παπανδρέου γιατί δεν ζητάτε τα 70 δις που μας χρωστάνε οι Γερμανοί; Γιατί δεν μιλάτε; Είναι δυνατόν να τους γλείφετε; Όλες οι χώρες πήραν τις αποζημιώσεις τους εμείς όχι. Είναι δυνατόν δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι απατεώνες από εσάς Γερμανοί; Θα έπρεπε να ντρέπεστε!! Καλά σας έκαναν τα λεβεντόπαιδα της Κρήτης στην κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails