Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

"Η "Οδύνη Σώματος Χριστού" γεννήθηκε από την εκκλησία"

Οι προβληματισμοί της σύγχρονης μαχόμενης Θεολογίας αναδείχθηκαν μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου «Οδύνη Σώματος Χριστού» του πατέρα Βασίλειου Θερμού, που έγινε από τον εκδοτικό οργανισμό του Πέτρου Κυριακίδη και τις εκδόσεις Ακρίτας Α.Ε. στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Παναγίας Λαοδηγήτριας στη Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του ο πατέρας Θερμός εξέφρασε την άποψη πως η εποχή μας δεν έχει εκχριστιανιστεί ακόμα, τονίζοντας ότι το βιβλίο δεν είναι δικό του, αφού γεννήθηκε από την Εκκλησία.

Ο αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, θεολόγος, ψυχοθεραπευτής Αθανάσιος Παραβάντος τόνισε: «Τα θεολογικά κείμενα, ιδίως τα πατερικά, χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις ως ιδεολογική διακήρυξη αυτάρκειας εναντίον ετεροδόξων, αλλά και κατά ορθοδόξων που θεωρήθηκαν αντιφρονούντες. Η Καινή Διαθήκη και οι Πατέρες της Εκκλησίας δεν έχουν καμία σχέση με ιδεολογίες και φανατισμούς».

Η θεολόγος, υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αναστασία Γκίτση υπογράμμισε: «Ο συγγραφέας έρχεται να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα. Ο πατήρ Θερμός θεωρεί πως ο κάθε άνθρωπος είναι ένας έμψυχος ναός του Θεού κι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στη ζωή του».

Από την πλευρά του ο γιατρός Γενικής Ιατρικής Βασίλειος Φωτιάδης μίλησε για τους προβληματισμούς του απλού πιστού, παρατηρώντας πως δυστυχώς εστιάζουμε στην αμαρτία, που αποτελεί το χάσιμο του στόχου, που είναι ο Χριστός.
Την παρουσίαση του βιβλίου παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ιερείς και πλήθος κόσμου.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails