Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ Κ.Ι.Σ

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩ

Βλέπουμε λοιπόν πως:

-Μέλη της Κοινότητας είναι "αυτοδικαίως" όλοι οι Εβραίοι της Αθήνας (τότε) {ΕΓΓΡΑΦΟ 1}-Υποχρεούνται να καταβάλουν ηθικά και υλικά,"για την επίτευξη των σκοπών της Κοινότητας" (ΕΓΓΡΑΦΟ 1).

-Ο ετήσιος φόρος ονομάζεται Πέτσια και καταβάλλεται από όσους έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους,με ορισμένες εξαιρέσεις (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

-Επίσης,φορολογούνται το τυρί,το κρασί,η ζάχαρη κλπ μέσω άλλης εισφοράς,της Γκαμπέλλα (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

-Άλλοι φόροι έχουν να κάνουν με το Πάσχα,καθώς και με όλες οι κοινωνικές τελετές (ΕΓΓΡΑΦΟ 2).

-Φορολούνται επίσης οι δωρέες προς την Κοινότητα (ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ;;;) {ΕΓΓΡΑΦΟ 2}.

-Τέλος,εισπράττουν φόρους ακόμα και από τις Κρατικές επιχορηγήσεις για κοινωφελείς σκοπούς (ΕΓΓΡΑΦΟ 2)!Από αυτές τις εισφορές δεν μπορεί να γλιτώσει κανείς εγγεγραμμένος στην Κοινότητα Εβραίος:Πρέπει να καταθέσει ένσταση (!!!) εναντίον της Πέτσια και μετά,αν στα επόμενα 2 χρόνια διαγραφεί από την Κοινότητα,απαλάσσεται (ΕΓΓΡΑΦΟ 5)!

Στο Διάταγμα υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογών,τα επίτιμα μέλη κλπ (ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΓΓΡΑΦΑ). Διαβάστε τα υπογραμμισμένα με κόκκινο σημεία που αναφέρονται στο θέμαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails