Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Η Ιντερπόλ κυνηγά τον Σκοπιανό ακροδεξιό που απειλούσε τον Σαμαρά

Από την Ιντερπόλ αναζητείται ο ακροδεξιός νεαρός από τα Σκόπια, που απειλούσε μέσω Διαδικτύου, εδώ κι ένα χρόνο, τον αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο 22χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί και ο πρόεδρος του δικαστηρίου να ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του.

Ολα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο 22χρονος Σκοπιανός, μέλος εθνικιστικών οργανώσεων στα Σκόπια, άρχισε να αναρτά σε διεθνή ιστοσελίδα του Διαδικτύου υβριστικά και απειλητικά βίντεο για τον Ελληνα πολιτικό, όπως «Φύλα τα νώτα σου, Σαμαρά».

Ο κ. Σαμαράς τότε είχε κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα οι ειδικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στην Αθήνα και στα Σκόπια.

Μάλιστα εκείνη την εποχή ο 22χρονος βρισκόταν στην πατρίδα του, γι’ αυτό η Ασφάλεια ενημέρωσε την Ιντερπόλ στην οποία έδωσε όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν την υπόθεση. Η Ιντερπόλ εντόπισε τον νεαρό στα Σκόπια, όπου και προσήχθη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις κατηγορίες, ενώ όταν ήλθε στην Αθήνα, όπου εργάζεται κατά καιρούς, προσήχθη και στην Ασφάλεια, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη δικογραφία που είχε σχηματισθεί εναντίον του, και την απόφαση του εισαγγελέα για τον ορισμό τακτικής δικάσιμου.

Η δίκη άρχισε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε, γι’ αυτό ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε και ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του. Η Ασφάλεια έχει ήδη ενημερώσει την Ιντερπόλ προκειμένου να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να δώσει εξηγήσεις για την ανθελληνική συμπεριφορά και τις απειλές κατά της ζωής του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Πηγή: Εspresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails