Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Μια συνέντευξη του Max Keiser που αποκαλύπτει την αλήθεια στην Ελλάδα.


Παρουσιάζονται δύο Έλληνες, ο Κώστας Υφαντής, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και οΤζων Σφακιανάκης, οικονομολόγος και επικεφαλής της Τράπεζας Saudi Franzi Credit Agricole στο Ριάντ.

Σε άλλο ‘παράθυρο’ είναι προσκεκλημένος ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser ζωντανά από το Παρίσι.

Το βίντεο ξεκινάει με τους δύο Έλληνες - σε πλήρη ταύτιση - να αναλώνονται στις κλασικές νεοελληνικές κουτοπόνηρες αναλύσεις περί της τραγικότητας και της σοβαρότητας της κατάστασης, πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος, τα σκληρά τα μέτρα, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα οικονομικά μας, (με ενδιάμεσα κάποια σπαρταριστά στιγμιότυπα) ότι αυτοί που διαδηλώνουν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυσαρέσκειας, ότι πρέπει να δεχτούμε την κατάσταση και ότι ΓΙΑ ΟΛΑ φταίει ο λαός και λοιπά και λοιπά και λοιπά. (Βέβαια, στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των δύο Ελλήνων, αλλά μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα ότι αυτό είναι το ‘πνεύμα’ τους).

Και μόλις τελειώνουν οι νεοελληνικές δικαιολογίες, ο Keiser ξεσπαθώνει και λέει πράγματα που θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε εμείς.







Ο Max Keiser, 50 ετών, είναι σκηνοθέτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην χρηματιστής. Ο Keiser είναι παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής ‘On the Edge’, (Στην καμπή), που φιλοξενείται από το αγγλόφωνο κανάλι του Ιράν ‘Press TV’. Παρουσιάζει επίσης την εκπομπή ‘Keiser Report’, που εκπέμπει στην RT (πρώην Russia Today). 
Την πρωτοχρονιά ο Keiser παρουσίασε το ‘The Keiser's Business Guide to 2010’ για το BBC Radio 5 Live.

Προηγουμένως ο Keiser παρουσίαζε την εκπομπή ‘The Oracle with Max Keiser’ στο BBC World News. Επίσης ήταν παραγωγός και παρουσιαστής στην τηλεοπτική σειρά ‘People & Power’ για το αγγλόφωνο Al-Jazeera. 

Παρουσιάζει επίσης μια εβδομαδιαία εκπομπή για οικονομικά και χρηματιστηριακά θέματα για το ‘London's Resonance FM’ ενώ γράφει για το ‘The Huffington Post’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails