Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ο κόκορας που έγινε κότα


Το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας του ΟΗΕ που ασχολείται με θέματα Κτηνοτροφίας και Γεωργίας προκάλεσε μία απίστευτη ιστορία αλλαγής φύλου πετεινού στην Ιταλία.
Ο καθαρόαιμος πετεινός εν ονόματι Gianni ζούσε σε αγρόκτημα στην Τοσκάνη και κάθε πρωί συνήθιζε να ξυπνάει τα αφεντικά του με τις κορώνες της φωνής του. Όλα αυτά μέχρι πριν από μερικές μέρες, καθώς μία αναπάντεχη επιδρομή αλεπούς στο αγρόκτημα έμελλε να αλλάξει δραματικά τη ζωή του.
Με την έφοδο στο αγρόκτημα, η αλεπού κατάφερε να σπάσει την περίφραξη και τελικά να επιτεθεί σε όλες τις κότες, με αποτέλεσμα τον πλήρη και ολοκληρωτικό αφανισμό τους. Όταν ο  - μάλλον ευαίσθητος -  Gianni ήρθε αντιμέτωπος με το απάνθρωπο αυτό έγκλημα, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη μέχρι πρότινος βαρετή ζωή του.
Ξεκίνησε να εκκολάπτει αυγά και σταδιακά μετατράπηκε σε κότα. Το φαινόμενο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οι ειδικοί έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο περιστατικό, που χρήζει επιστημονικής έρευνας.
Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ ανέφερε ότι «μάλλον πρόκειται για γονίδιο επιβίωσης των ειδών. Παρατηρώντας όλα τα θηλυκά να εξαφανίζονται, μπορεί να υπέθεσε ότι μόνο με την αλλαγή φύλου θα συνεχιστεί το είδος».
Ο καθηγητής Ντονάτο Matassino, ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας ερευνών σχετικά με  το φαινόμενο Gianni, είπε: «Η μετατροπή από κόκορα σε κότα θα πρέπει να εξεταστεί στα εργαστήρια Consdabi για μια σειρά συμπεριφορικών και δοκιμών γενετικής. Το γεγονός αυτό θα μας επιτρέψει να αποκρυπτογραφήσουμε την περίεργη σύνθεση του DNA».
Ο καθηγητής Ντονάτο Matassino ανέφερε ότι το κοκοράκι - κότα μεταφέρθηκε με τρένο στη Νάπολη, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails