Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Νέο ανέκδοτο του υπουργού οικονομικών, "δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων".

Αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου της μείωσης του ελλείμματος για εφέτος στο 8,1% εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος τόνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός ήταν εντός των στόχων το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι "τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 7,1% το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου", προειδοποίησε, ωστόσο, ότι παραμένουν οι κίνδυνοι όσον αφορά στους στόχους των εσόδων.

Ανέφερε, δε, ότι μετά και τις πρώτες ενδείξεις ότι η ύφεση το β΄ τρίμηνο εφέτος θα είναι -3% (από μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5% το α΄ τρίμηνο), η μείωση του ΑΕΠ κατά 4% στο σύνολο του έτους (όπως προβλέπεται στο μνημόνιο) είναι "υπερβολικά απαισιόδοξη".

"Όχι" σε νέα μέτρα

Σε έντονο ύφος απάντησε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων. Τέλος πια με την τρομολαγνεία". Και ζήτησε "να σταματήσει να περνά η φοβία στους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να ηρεμήσουν και να έχουν σιγουριά".

Προανήγγειλε κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από το φθινόπωρο, ενώ προχώρησε στην εκτίμηση ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να μπορέσει να βγει για δανεισμό στις αγορές το 2011. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για τους ημιυπαίθριους.

Έρχεται "λουκέτο"

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την ανακοίνωση της πρώτης ομάδας καταστημάτων που θα κλείσουν λόγω φορολογικών παραβάσεων. Συμπλήρωσε, δε, ότι τα έσοδα του ΣΔΟΕ το πρώτο πεντάμηνο έφθασαν στο 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 0,7 δισ. ευρώ πέρυσι.

Κληθείς να σχολιάσει τα αίτια της αύξησης του πληθωρισμού, είπε: "Η συνεχιζόμενη αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η αγορά λειτουργεί ολιγοπωλιακά και δεν απορροφά τις αυξήσεις των φόρων". Κάτι, που όπως είπε, είναι κοινή άποψη με την υπουργό Οικονομίας, Λ. Κατσέλη.

Nooz

ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ!!!


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.


ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΑΤΕ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ(ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ), ΤΟ ΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ(ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ) ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΡΒΑΛΛΩΝ ΖΗΛΟΣ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΑΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails