Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η Ρωσία αποκτά τη δική της Silicon Valley


Εδώ και πολλά χρόνια, η ρωσική οικονομία στηρίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ενέργειακών πόρων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Η συγκεκριμένη πολιτική αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής επί σειρά ετών, ωστόσο η πρόσφατη ύφεση αναγκάζει τη Ρωσία να τροποποιήσει τη στρατηγική της. Όπως αρχίζει να διαφαίνεται, η υψηλή τεχνολογία είναι το νέο μεγάλο στοίχημα των Ρώσων.

Η Ρωσική Προεδρία και η Cisco βρίσκονται εδώ και καιρό σε επαφές, οι οποίες έχουν προχωρήσει αρκετά ώστε να μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία. Η Cisco αναμένεται να επενδύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει τη Ρωσία να χτίσει μια κλειστή κοινότητα εταιρειών υψηλής τεχνολογίας λίγο έξω από τη Μόσχα. Με άλλα λόγια, η Ρωσία επιθυμεί να δημιουργήσει τη δική της Silicon Valley.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προώθησης της νέας πολιτικής, ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev πραγματοποίησε video conference με τα κεντρικά γραφεία της Cisco, ενώ στη συνέχεια έστειλε και το πρώτο του tweet στο Twitter. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και απομένει να δούμε πόσο ενδιαφέρεται πραγματικά η Ρωσία για τις νέες τεχνολογίες σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο.

Πηγή:pc magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails