Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία για Εισπρακτική Εταιρία.

Αν σας καλέσει ο αριθμός 2624061542 είναι η εταιρία Pano Inform που σχετίζεται λόγω του ιδρυτή της με την Pano Finance και βρίσκεται στο Πανόπουλο Ηλείας. Καλεί αδιακρίτως, χωρίς να λέει ποιά εταιρία είναι, ούτε και το όνομα του ή της υπαλλήλου που τηλεφωνεί, εκτός αν πιέσετε να σας το πει. Ακόμη και όταν βεβαιώνετε ότι δεν είστε αυτός που θέλουν, επιμένουν να παρενοχλούν. Μάλιστα καλούν και σε συγγενείς χωρίς να δηλώσουν την κανονική ιδιότητά τους, ότι είναι δηλαδή εισπρακτικές εταιρίες και όχι οι ίδιες οι τράπεζες με σκοπό να αποσπάσουν τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου, συνήθως κινητού.

Παρακάτω παραθέτω κάποιες περαιτέρω πληροφορίες.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

[...]Επίσημος συνεργάτης Πέρα όμως από τις απευθείας αναθέσεις από τις τράπεζες, η φίρμα της εταιρείας «Σιούφας και Συνεργάτες» φιγουράρει μεταξύ των επίσημων νομικών συνεργατών μιας από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, της «Pano Finance», καταχωρημένης στα μητρώα του υπουργείου Ανάπτυξης ως εταιρεία «Παροχής Συμβουλευτικών και Xρηματοοικονομικών Yπηρεσιών», η οποία φέρεται να ανήκει στον κατ’ επάγγελμα δικαστικό επιμελητή κ. Γεώργιο Πανόπουλο

[...]Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από έναν ακριβώς χρόνο ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαμόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η είσπραξη απαιτήσεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την Πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, μιλούν για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήματα. Αντιθέτως, σε μια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Γιατί άραγε όλες οι μεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;


Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ που εμφάνιζε τους συνεργάτες δικηγόρους μέχρι τις... 25 Oκτωβρίου
εν υπάρχει πλέον ιστοσελίδα!!!!)


[...]Πλειστηριασμοί, εγγραφή προσημειώσεων, σύνταξη εξώδικων καταγγελιών, έκδοση διαταγών πληρωμής, πράξεις εκτέλεσης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει στους ενδιαφερομένους η εισπρακτική εταιρεία «Pano Finance» μέσω των συνεργατών της,που στην προκειμένη περίπτωση είναι η δικηγορική εταιρεία των υιών Σιούφα(«Σιούφας και Συνεργάτες»), που ανήκει στους κυρίους Γιώργο και Μάριο Σιούφα, και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της εταιρείας «Τειρεσίας Α.Ε.» και νομικού συμβούλου της Ενωσης Τραπεζώ κ. Μούργελα («Μούργελας -Δημητρόπουλος - Κωνσταντέλιας - Γαλανός»). Στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εισπρακτικής εταιρείας εμφανίζονταν μέχρι πρότινος όλα τα ονόματα των συνεργατών, μεταξύ των οποίων και άλλες δύο μεγάλες δι κηγορικές εταιρείες («Παπαϊωάννου - Τσιρόγιαννη και   Συνεργάτες» και «Μαγριπλής - Χαλακατεβάκης και Συνεργάτες»), αλλά και το γραφείο του ιδιοκτήτη της «Pano Finance» κ. Πανόπουλου, με την επωνυμία «Γραφείο Δικαστικών Επιμελητών Γιώργος Πανόπουλος - Πολίτα Πανοπούλου».

Χάθηκε η ιστοσελίδα. Από τις 25 Οκτωβρίου του 2008,δηλαδή σχεδόν μέχρι πριν από έναν μήνα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα εμφανίζονταν όλα τα ονόματα των  συνεργαζόμενων δικηγορικών γραφείων. Στη συνέχεια, ως εκ θαύματος,η ιστοσελίδα έπαψε να υπάρχει. Να θυμίσουμε ότι ήταν η εποχή που άρχισε να δημιουργείται θόρυβος γύρω από τον ρόλο των εισπρακτικών εταιρειών.Θαύμα επίσης αποτελεί και το γεγονός ότι η «Pan Finance» δεν υπάρχει στη λίστα των εισπρακτικών εταιρειών που πριν από λίγο καιρό έδωσε στη δημοσιότητα ο Συνήγορος του Καταναλωτή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία έπαψε να υφίσταται. Με πελατολόγιο που θα ζήλευαν όλες οι εισπρακτικές εταιρείες, στην ιστοσελίδα της φιγουράριζαν ονόματα τραπεζών όπως οι Alpha Bank, Aspis Bank, ABN AMRO, FBB (θυγατρική της ΑΤΕ), Emporiki Bank, Eurobank, Marfin Egnatia Bank, Marfin Laiki Bank και η εταιρεία «Συκάρης».

[...]Η εταιρεία αυτή που ιδρύθηκε το 1999 από τον κ. Γιώργο Πανόπουλο, δικαστικό επιμελητή, συνεργάζεται με τους γιους Σιούφα.

[...]Γιατί, εκτός του ότι τα χρηματοοικονομικά είναι πρώτα στη λίστα των υπηρεσιών, στο μητρώο των ανώνυμων εταιρειών η «Pano Finance» του κ. Πανόπουλο αναφέρεται ξεκάθαρα ως εισπρακτική, αφού ο επίσημος τίτλος της είναι: «PANO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ».

Ελευθεροτυπία 

* Pano Finance: Ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Γ. Πανόπουλος, δικαστικός επιμελητής μέχρι τον περασμένο Μάρτιο.

Σε πρόσφατα αποθηκευμένη (με ημερομηνία 25/10/2008) ιστοσελίδα της εταιρείας (τζίρος 3.000.000 ευρώ) αναφέρεται ότι συνεργαζόμενα δικηγορικά γραφεία ήταν αυτά του προέδρου της «Τειρεσίας Α.Ε.» Γ. Μούργελα, των υιών του προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, των Χαλακατεβάκη-Μαγριπλή κ.ά.

Η ιστοσελίδα τις τελευταίες ημέρες είχε τροποποιηθεί (είχαν απαλειφθεί τα ονόματα των δικηγόρων), ενώ έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Πανόπουλο, το site της εταιρείας «έπεσε». Ο ίδιος μας είπε ότι η επιχείρηση είναι πλέον... τουριστική.

Και για να χαλαρώσουμε λιγάκι, ας δούμε και μια φάρσα σε μία από αυτές τις εταιρίες που έκανε η Ελληνοφρένεια.

1 σχόλιο:

toitmat είπε...

Όπως ήδη ενημέρωσα και την σελίδα που είχε την καλοσύνη να δημοσιεύσει περαιτέρω την καταγγελία μου, και ευχαριστώ πολύ γι αυτό, έχω κάνει μία αλλαγή στο κείμενο που καταδεικνύει με ακρίβεια την φύση της σχέσης των δύο εταιριών.

Η καταγγελία παραμένει ως έχει αλλά για να μην υπάρξουν προβλήματα ερμηνείας με τις εν λόγω εταιρίες, ήθελα να είναι όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται.

Το παλιό κείμενο έλεγε: "Αν σας καλέσει ο αριθμός 2624061542 είναι η εταιρία Pano Inform που παλιά λεγόταν Pano Finance και βρίσκεται στο Πανόπουλο Ηλείας."

Το διορθωμένο είναι εις γνώσιν όλων σας.


Related Posts with Thumbnails