Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

 Επικίνδυνες οι στενές επαφές "τρίτου τύπου"

Κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στο Σύμπαν, δηλώνει ο καταξιωμένος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ σε μία σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλεται από το Discovery Channel. " Για το μαθηματικό μου μυαλό και με βάση μόνο τους αριθμούς το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν εξωγήινοι, είναι απόλυτα λογικό" σημειώνει, σπεύδει όμως να προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε επαφή τέτοιου τύπου μπορεί να είναι καταστροφική για τον άνθρωπο.

"Όχι πολλά, πολλά με τους εξωγήινους"


Σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στο Σύμπαν, εμφανίσθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ και προχωρά ένα βήμα παρακάτω.
Για τον ίδιο, μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να ξέρουμε σε τι μοιάζουν οι εξωγήινοι, να έχουμε δηλαδή μία φυσική τους απεικόνιση, κάτι το οποίο ήδη επιχείρησε μέσω σειράς ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν από το Discovery channel.
Ο κορυφαίος αστροφυσικός, προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Δηλώνει ότι οι εξωγήινοι είναι πιθανό να εισβάλουν στον πλανήτη μας για να έχουν πρόσβαση σε φυσικούς πόρους και στην προσπάθεια τους αυτή, ίσως να μην είναι καθόλου φιλικοί.
"Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι ενδέχεται να γίνουν νομάδες, αποβλέποντας στην κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν" τόνισε και παρομοίασε αυτό που θα συμβεί με αυτό που έπαθαν οι Ινδιάνοι της Αμερικής όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος αποβιβάσθηκε στην Αμερική.
Ο άνθρωπος πάντως, έχει επιχειρήσει στο παρελθόν επαφές τρίτου τύπου.

Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Μπιτλς «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής.

Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φθάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.

Πηγή:ΕΡΤ


ΤΙ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΖΛ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ (???)!!!!!



Πολλοί πλανήτες σαν τη Γη στο Σύμπαν.



Την πιθανότητα να υπάρχουν στο Σύμπαν πολλοί πλανήτες σαν τη Γη εκφράζει βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία εστιάζει στους «λευκούς νάνους», τα νεκρά πλέον άστρα, και στα ίχνη που έχουν αφήσει στις ατμόσφαιρες τους τα χημικά στοιχεία των εξωπλανητών, σαν τη Γη, που περιστρέφονταν γύρω τους.

Η μελέτη, την οποία συντόνιζε ο Τζέι Φαρίχι του πανεπιστημίου Λέστερ, παρουσιάστηκε στο εθνικό αστρονομικό συνέδριο της Βρετανίας στη Γλασκώβη, όπως μετέδωσαν το «Science» και το «New Scientist».
Σύμφωνα με τη νέα θεωρία λοιπόν, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 3,5% όλων των άστρων του γαλαξία μας, που μοιάζουν με τον γνωστό μας ήλιο, διαθέτουν γύρω τους βραχώδεις και υδάτινους εξωπλανήτες, που περιστρέφονται γύρω τους.
Υπολογίζουν μάλιστα ότι μέχρι σήμερα ο γαλαξίας μας έχει «φιλοξενήσει» έως και ένα δισεκατομμύριο βραχώδεις πλανήτες , μέρος τον οποίων είχε και νερό.
Η νέα θεωρία βασίζεται στο ότι ενώ οι «λευκοί νάνοι» έχουν συνήθως πολύ καθαρή ατμόσφαιρα λόγω της επικράτησης του υδρογόνου και του ήλιου, ένας στους πέντε διαθέτει ατμόσφαιρα που είναι «μολυσμένη» με βαρύτερα στοιχεία, όπως το ασβέστιο, τα οποία είναι ό, τι απέμεινε από τους περιστρεφόμενους, σαν τη Γη, βραχώδεις πλανήτες.

Πηγή:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails