Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Ρωσία καταργεί την αλλαγή της ώρας

Ήταν η τελευταία φορά που οι  Ρώσοι γύρισαν τους δείκτες των ρολογιών τους  αλλάζοντας  ώρα. Δεν πρόκειται να το  ακολουθήσουν απο εδώ και στο εξής και έτσι όταν οι υπόλοιπες χώρες θα αλλάζουν ώρα η Ρωσία δεν θα το κάνει. Η πρωτοβουλία για το μέτρο αυτό ανήκει στο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος διατύπωσε για πρώτη φορά την ιδέα του στο ετήσιο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, την κοινή συνεδρίαση της Άνω και Κάτω ρωσικής Βουλής, το 2009 και αποφάσισε από εφέτος να αναστείλει μια παράδοση 30 ετών επικαλούμενος το άγχος και τις συνέπειες στην υγεία από την απότομη αλλαγή των ανθρώπινων βιορυθμών.
"Όντως συνηθίσαμε κάθε άνοιξη και φθινόπωρο να μετακινούμε τους δείκτες των ρολογιών και όλοι από συνήθεια να βρίζουμε, γιατί παραβιάζεται πραγματικά ο ανθρώπινος βιορυθμός, όλα αυτά εκνευρίζουν, όλοι είτε αποκοιμιούνται, είτε ξυπνούν νωρίς και δεν ξέρουν τι να κάνουν επί μία ολόκληρη ώρα, για να μην αναφέρω τις δυστυχείς αγελάδες και τα άλλα ζώα, τα οποία δεν κατανοούν την αλλαγή της ώρας και γιατί έρχονται σε άλλη ώρα να τα αρμέξουν", είπε σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του ο κ. Μεντβιέντεφ.
Πηγή

Η αλλαγή της ώρας κάθε φθινόπωρο και άνοιξη υιοθετήθηκε από πολλές χώρες του κόσμου στη διάρκεια του πετρελαϊκού σοκ το 1973, προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια, όμως αυτό το μέτρο γίνεται συχνά στόχος επικρίσεων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails