Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Συνελήφθη οδηγός Μητρόπολης για παρενόχληση 12χρονης

Ρεπορτάζ: Μ. Παπαβλάχου

Ένας 35χρονος υπάλληλος της Μητρόπολης Πειραιά ο οποίος οδηγούσε μάλιστα σχολικό λεωφορείο, συνελήφθη της Τετάρτη με την κατηγορία της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου. Συγκεκριμένα, πριν από περίπου 1 μήνα η μητέρα 12χρονης ανακάλυψε, ότι άγνωστος έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στην κόρη της και αποφάσισε να απαντά αυτή στα μηνύματα αντί της 12χρονης. Όταν ο 35χρονος της ζήτησε ραντεβού, η μητέρα ενημέρωσε την Αστυνομία και ο δράστης συνελήφθη.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Απάντηση Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ρεπορταζ "Ρομφαια".

Η Μητρ. Πειραιώς για υπάλληλο που παρενόχλησε ανήλικη 

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό συλλήψεως υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για παρενόχληση ανήλικης η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σημειώνει τα εξής:

1. Ο εν λόγω Υπάλληλος προσελήφθη την 2/5/2000 εις την Ιερά Μητρόπολιν υπό του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ και εμονιμοποιήθη δια της υπ’αριθμ.1055/19.9.2001 Αποφάσεως αυτού εις την κενήν θέσιν οδηγού οχήματος του Μητροπολίτου.

2. Δια τής υπ’αριθμ. 1017/27.9.2006

Αποφάσεως  του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ απεπέμφθη λόγω
μυθομανίας εκ της θέσεως του, δι’αδίκημα όμως το οποίον δεν προβλέπεται ως υπηρεσιακόν αδίκημα δι’ απόλυσιν εκ δημοσίας θέσεώς εις τον Κανονισμόν 5/1978 «Περί Κώδικος Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων» και ετοποθετήθη ως κλητήρας εις το Δημοτικό Σχολείο της Ι. Μητροπόλεως και αναπληρωτής οδηγός σχολικού λεωφορείου, εν περιπτώσει κωλύματος των τακτικών οδηγών.

3. Ο εν λόγω τυγχάνει έγγαμος και παρά την μυθομανίαν αυτού ουδέποτε έδωκε δείγματα κακής, υπόπτου η ανηθίκου συμπεριφοράς.

4. Ετέθη ήδη εις διαθεσιμότητα, ησκήθη πειθαρχική δίωξις και διετάχθησαν κατ’αυτού τακτικαί ανακρίσεις με το ερώτημα της απολύσεως.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Εχοντες  υπ' όψει :

α) Tάς διατάξεις του άρθρου 92 παραγρ. 2 και 3 εδαφ. β  δι  ών προβλέπονται τα πειθαρχικά αδικήματα της εκτός υπηρεσίας αναξίας  Εκκλησιαστικού υπαλλήλου διαγωγής και της ελλείψεως εκκλησιαστικού φρονήματος και μη προσηκούσης συμπεριφοράς του Κανονισμού 5/1978 ΦΕΚ Α 48 «Περί Κωδικος  Εκκλησιαστικῶν  Υπαλλήλων» εκδοθέντος κατά Νομοθετικήν εξουσιοδότησιν του άρθρου 42, παραγρ. 2 του Νόμου 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της  Εκκλησίας της  Ελλάδος,

β) Τάς διατάξεις του Νόμου 3528/2007 (ΦΕΚ τ. Α , 26/9.2.07) «Περί Κώδικος ΚαταστάσεωςΔημοσίων, Πολιτικών, Διοικητικών Υπαλλήλων ΝΠΔΔ»
εφαρμοζομένου κατά τάς διατάξεις τούάρθρου 154 παρ. 5 του Κανονισμού 5/1978 ΦΕΚ Α 48 «Περί Κωδικος  Εκκλησιαστικῶν Υπαλλήλων»,

γ) Τάς γενικάς αρχάς του πειθαρχικού  δικαίου,

Επειδή επληροφορήθημεν υπό τών υπό των οικείων Αστυνομικών Αρχών περί της επ’αυτοφώρω συλλήψεως του τακτικού Υπαλλήλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  Ανδρέου Ντουμάνη δι’εκτός υπηρεσίας αναξίας  Εκκλησιαστικού Υπαλλήλου διαγωγήν, έλλειψιν εκκλησιαστικού φρονήματος καί μη προσοικούσαν συμπεριφοράν και ειδικώτερον ότι υπηρετών ως οδηγός εις το ιδιοκτησίας της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς Δημοτικόν Σχολείον Αυτής, έγγαμος τυγχάνων απεπειράθη δια της αποστολής μηνυμάτων ερωτικού αισχίστου περιεχομένου εις το κινητόν τηλέφωνον της 13ετους ανηλίκου ...................... αποφοίτου του Δημοτικού Σχολείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και της προσεγγίσεως και συναντήσεως μετ’αυτής όπως αποπλανήση αυτήν επ’ αυτοφώρω συλληφθείς υπό της Ελληνικής Αστυνομίας την 24ην Νοεμβρίου ε.ε.
και εκ του λόγου αυτού μη δυνηθείς να χωρήση εις την διάπραξιν του ως άνω κακουργήματος διαπράττων ούτω υπαιτίως τα ως άνω προβλεπόμενα πειθαρχικά αδικήματα, απάδοντα εις τον ηθικόν Ευαγγελικόν Νόμον, το κοινόν ποινικόν δίκαιον και την περί δικαίου αντίληψιν του κοινωνικού συνόλου  α π ο φ α σ ί ζ ο μ ε ν

Θέτομεν εις υπηρεσιακήν διαθεσιμότητα  τόν Ανδρέαν Ντουμάνην τακτικόν Υπάλληλον της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς άχρι τελεσιδίκου αποφάνσεως επί της πειθαρχικής αυτού υποθέσεως των αρμοδίων πειθαρχικών συμβουλίων.

Πηγή: Ρομφαία

2 σχόλια:

stelios είπε...

Καλημέρα. Δυστυχώς κατι τέτοιοι άνθρωποι γίνονται αιτία για αρνητικά σχόλια. Το καλύτερο θα ήταν να τιμωρούντε παραδειγματικά αυτοι οι άνθρωποι.

toitmat είπε...

Καλησπέρα φίλε μου. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Εν αναμονή λοιπόν της αποφάσεως.


Related Posts with Thumbnails