Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σπαράγματα αληθείας από τα στόματα δηλωμένων ΑΡΝΗΣΙΧΡΙΣΤΩΝ 2

Συζητήσεις που βρήκα στο διαδίκτυο μεταξύ ένθεων και αρνησίχριστών. Στην αρχή σκέφτηκα να μην τις δημοσιεύσω αλλά είναι πραγματικά διαμάντια και δεν θα ήθελα να τα κρύψω και να μην τα μοιραστώ με τους φίλους μου.


Τα δικά μου σχόλια με κόκκινο.



gtpower :
>341 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Θέτει εκτός νόμου το Ελληνίζειν και την παραδοσιακή μαντική. Πολλοί Έλληνες είτε εκτελούνται , είτε φυλακίζονται
>346 μ.χ. Μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίον των εθνικών, Ελλήνων και μη της Κωνσταντινούπολης. Ο ρήτωρας, φιλόσοφος και συγγραφέας Λιβάνιος κατηγορείται ως μάγος και εξορίζεται.
>353 μ.χ. Με διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λατρεία και την προσφορά θυσιάσματος στους εθνικούς δια ποινής θανάτου.


Αφού το 341 θέτει το Ελληνίζειν εκτός νόμου πως το 353 με διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λατρεία και την προσφορά θυσιάσματος στους εθνικούς δια ποινής θανάτου? ..... Αυτό υποτίθεται ότι είχε τακτοποιηθεί από το 341.

quote: >354 μ.χ. Με νέο διάταγμα ο Κωνστάντιος απαγορεύει την λειτουργία των εθνικών και ελληνικών ιερών και διατάζει το κλείσιμο τους. Οι ιεροί ναοί των Ελλήνων και των άλλων εθνικών λατρειών μετατρέπονται σε πορνεία και ταβέρνες. Οι εθνικοί ιερείς εκτελούνται. Καινούριο αυτοκρατορικό διάταγμα διατάζει την "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ". Αρχίζουν οι πρώτες πυρπολήσεις βιβλιοθηκών σε πολλές πόλεις της αυτοκρατορίας.


Αυτά έπεται ότι είχαν τακτοποιηθεί από το 341! τι στράβωσε?

quote:Από το 354 μ.χ. και για 1500 χρόνια ακόμα θα καούν στην πυρά ανυπολόγιστος αριθμός ελληνικών βιβλίων. Βιβλία φιλοσοφίας, λογοτεχνίας , μαθηματικών, ιστορίας, γεωγραφίας, ποιητικές συλλογές και κυρίως επιστημονικά βιβλία. Σε αυτά τα τελευταία οι χριστιανοί θα επιδείξουν ιδιαίτερο ζήλο καθώς για τον εξαιρετικά χαμηλού πνευματικού επιπέδου χριστιανικό όχλο αποτελούν, ιδιαίτερα τα μαθηματικά, κείμενα μαγείας.


Να υποθέσω ότι ήσαν από βραδύκαυστο υλικό τα βιβλία? Δεν εξηγείται αλλιλώς!
Ας δούμε κάτι διαφορετικό όμως.....
Ο Αναστάσιος (491-518) Υπήρξε προστάτης του Ελληνισμού. Ο Έλληνας χημικός Πρόκλος, τον βοήθησε να καταστείλει την στάση των Γότθων, εφοδιάζοντας τον με μια ουσία, που έδρασε σαν το μετέπειτα «υγρό πύρ» . Αυτό γιατί οι Έλληνες θεωρούσαν το κράτος δικό τους.
Και μιλάμε τώρα για εποχή που η Ελληνική γλώσσα δεν είχε ακόμη επισημοποιηθεί.
Ο Κωνσταντίνος ο πορφυρογέννητος έκανε ένα μνημειώδης εγχείρημα με ομάδα λογίων από αρχαίους και μεσαιωνικούς συγγραφείς, να κατατάξει την ιστορική ύλη σε ενότητες σε συνδυασμό με σύντομα σχόλια.
Τον Ι' αιώνα η Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου μας πληροφορεί ότι τα μοναστηριακά αλλά και ιδιωτικά εργαστήρια λειτουργούν για την αντιγραφή της πνευματικής παραγωγής της αρχαίας γραμματείας.
<<Περίφημα ήταν η Βιβλιοθήκη και το εργαστήριο του πρωτοθρόνου Καισαρείας Αρέθα, στο οποίο οφείλουμε σπουδαιότατα περγαμηνά χειρόγραφα που διασώζουν τους περισσότερους Πλατωνικούς διαλόγους, κείμενα του Αριστοτέλη, έργα του μαθηματικού Ευκλείδη, του Λουκιανού, Αίλιου, Διώνος Χρυσοστόμου, Παυσανία, Τας Εις Ευατόν του Μάρκου Αυρηλίου, καθώς και Θεογονικά συγράμματα
........ Τα αντιγραφικά εργαστήρια πληθαίνουν τον ΙΑ' αιώνα σε αριθμό και απλώνονται σε ευρύτερο χώρο μέχρι τις παραμεθόριες περιοχές.>>


quote:Το αποτέλεσμα αυτών των πράξεων φαίνεται σήμερα αφού από την αρχαιοελληνική γραμματεία έχουμε όπως υπολογίζεται λιγότερο από τον 1% . Όσα σώθηκαν, σώθηκαν κυρίως από τους Όραβες και από άλλους ελληνόφιλους


Από που τα είχαν πάρει αυτοί και πότε?

Οι βυζαντινές βιβλιοθήκες διακρίνονται σε αυτοκρατορικές, μοναστηριακές, ιδιωτικές και πατριαρχικές. Ο Μέγας Κωνσταντίνος ίδρυσε μια σπουδαία βιβλιοθήκη στο Βυζάντιο, η οποία εμπλουτιζόταν συνέχεια από τους διαδόχους του.
Το 1204, με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές και αρπαγές στις βιβλιοθήκες, που ολοκληρώθηκαν το 1453, κατά την άλωση της Πόλης από τους Τούρκους.
Οι λόγιοι της διασποράς έσωσαν πολλά χειρόγραφα, που τυπώθηκαν αργότερα στην Ευρώπη, ενώ σημαντικά ελληνικά, εκκλησιαστικά και κλασικά βιβλία διασώθηκαν στις βιβλιοθήκες των μοναστηριών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.


quote:>357 μ.χ. Ο Κωνστάντιος απαγορεύει δια νόμου όλες τις μεθόδους μαντείας

Πως γίνεται αυτό? αφού εσύ ο ίδιος γράφεις ότι το 341 μ.χ. ο αυτοκράτωρ Κωνστάντιος Θέτει εκτός νόμου το Ελληνίζειν και την παραδοσιακή μαντική.

quote: >359 μ.χ. Στην Σκυθόπολη της Συρίας οργανώνονται από τους χριστιανούς τα πρώτα στρατόπεδά θανάτου της ιστορίας. Εκεί συγκεντρώνονται οι συλληφθέντες Εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας. Τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις είναι σε καθημερινή βάση

Στην αλληλογραφία του Κικέρωνα, διαβάζουμε αφήγηση ταξιδιού στον Σαρωνικό, το 45 μ.Χ.: «Μπροστά μου ήταν ή Αίγινα, πίσω μου τα Μέγαρα, δεξιά ο Πειραιάς, αριστερά η Κόρινθος, πόλεις άλλοτε οι πιο ανθηρές, τώρα πεσμένες και καταστραμμένες κείτονται μπροστά στα μάτια μου».94 Ερειπωμένη από πληθυσμό ή Σπάρτη κατά τον Στράβωνα,95 ενώ ή Νεμέα ήταν χωριουδάκι, κι ο ναός του Διός με γκρεμισμένη οροφή και χωρίς άγαλμα μέσα,96 περιγράφει ό Παυσανίας ήδη τον 2ο μ.Χ. αιώνα, σε μιαν εποχή δηλαδή πού ο χριστιανισμός ήταν στο λίκνο του ακόμη.

Αυτά τα στοιχεία, ελάχιστα από όσα θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, δείχνουν πόσο εσφαλμένη και παραπλανητική είναι η αντίληψη ότι οι χριστιανοί παραλάβανε μιαν Ελλάδα πλήρη λαμπρών ναών, την όποια τάχα αυτοί καταστρέφανε με μίσος...

Στη Σκυθούπολη δεν ήταν Χριστιανοί, αλλά Αρειανιστές, όπως ο Κωνστάντιος ο αυτοκράτορας, και όπως ο καθαιρεμένος Αρειανιστής επίσκοπός της Σκυθόπολης Πατρόφιλος, του οποίου το κρανίο οι ομόθρησκοι των νεοΕθνικών, ειδωλολάτρες, το μετέτρεψαν σε λυχνάρι μετά την βεβήλωση του τάφου του, επί του αυτοκράτορα Ιουλιανού (Πηγή: Πασχάλιον Χρονικόν, Βόννη 546).

Η Σκυθόπολη ήταν φυσικά τόπος εξορίας (και όχι εξόντωσης) και Ορθοδόξων επισκόπων. «Ο Ευσέβιος, εκ Σαρδηνίας, αρχικά λέκτορας στη Ρώμη και μετά επίσκοπος στο Vercelli, εξορίστηκε από τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο στην Σκυθόπολη και αργότερα στην Καππαδοκία, εξ αιτίας της ομολογίας της πίστης του» (Άγιος Ιερώνυμος, De viris illustribus, 96)


quote:>370 μ.χ. Ο αυτοκράτωρ Βάλεντος διατάζει μεγάλο διωγμό κατά των Ελλήνων. Καίγονται χιλιάδες Ελληνικά βιβλία με την κατηγορία της μαγείας!!!! Ενώ ο φιλόσοφος Σιμωνίδης καίγεται στην πυρά, ο φιλόσοφος Μάξιμος ύστερα από φρικτά βασανιστήρια αποκεφαλίζεται, οι ιερείς Πατρίκιος και Ιλάριος εκτελούνται ενώ χιλιάδες άλλοι εθνικοί επώνυμοι και μη φυλακίζονται ή εκτελούνται.

Γιατί? αφού όπως γράφεις το 346 μ.χ. Μεγάλης κλίμακας διωγμοί εναντίον των εθνικών, Ελλήνων και μη της Κωνσταντινούπολης. Ο ρήτωρας, φιλόσοφος και συγγραφέας Λιβάνιος κατηγορείται ως μάγος και εξορίζεται.............αυτοί είχαν γλιτώσει?

quote:373 μ.χ. Νέα απαγόρευση όλων των μορφών μαντείας. Αρχίζει η χρήση του όρου PAGANI (δηλαδή κάτοικος της υπαίθρου, λόγο της μεγαλυτερης θρησκευτικής ελευθερείας που είχε η επαρχία απο τη πόλη) υποτιμητικά για τους Ελληνές και τους λοιπούς Εθνικούς.

Γιατί? αυτή που έγινε το 341? το 357? δεν έφτασαν?


quote:381μ.χ. Μια επιστροφή στις αρχαίες λατρείες αρχίζει να παρατηρείται στην αυτοκρατορία με μαζικές αποκηρύξεις της θρησκείας του Γιαχβέ και του Ναζωραίου. ο Μέγας και Όγιος Θεοδόσιος βλέποντας την επιστροφή πολλών χριστιανών στις πατρικές λατρείες με διάταγμα του στερεί τα πολιτικά δικαιώματα όλων των χριστιανών που επιστρέφουν στης παραδοσιακές λατρείες.


Πως γίνεται αυτό? αφού απαγορευόταν με θάνατο κάτι τέτοιο!

quote:Σε όλη την ανατολική αυτοκρατορία ναοί και βιβλιοθήκες γκρεμίζονται και καίγονται. Σήμερα από τα 82 έργα του Αισχύλου έχουμε μόνο τα 7, από τα 123 του Σοφοκλή μόνο τα 7 από τα 92 έργα του Ευριπίδου μόνο τα 18. Έλληνες φιλόσοφοι, ποιητές, τραγωδοί, επιστήμονες, εχουν μείνει στην ιστορία μόνο από τα ονόματα τους και μικρά αποσπάσματα από τα γραπτά τους που βρίσκονται σε άλλα κείμενα. Ενώ δεκάδες άλλοι έχουν χαθεί μαζί με τα έργα τους για πάντα χάρη στο θεάρεστο έργο των χριστιανών.


Ποιος το λεέι αυτό ο Ρασιάς? Έχει και τις αποδείξεις γιατί κάτι μου λέει ότι οι Ρωμαίοι οι Άραβες και οι Τούρκοι βάλανε το χεράκι τους!

quote: 384μ.χ. Ο Θεοδόσιος διορίζει Ύπαρχο Ανατολής τον Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να συνεργαστεί με τους τοπικούς χριστιανούς επίσκοπους στην καταστροφή των ελληνικών και εθνικών ναών σε νότια Ελλάδα και Μικρά Ασία καθώς και την καταστροφή και το κάψιμό όλων των ελληνικών βιβλίων.

Ακόμη μετά από τόσα χρόνια και δεν έχουν τελειώσει με τους ναούς και τα βιβλία? ......... Η λερναία Ύδρα ήσαν?

quote: Ο χριστιανός Γότθος στρατηγός Βοθέριχος αρχηγός των Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης προσπαθεί με την βία να επιβάλλει την θρησκεία του Ναζωραίου στους Έλληνες της πόλης. Οι Έλληνες εξεγείρονταί και σκοτώνουν πολλούς αξιωματικούς και στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος μαθαίνοντας τα συμβάντα καλεί τους κάτοικούς της Θεσσαλονίκης στον ιππόδρομο δήθεν να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες.
>Μέσα σε τρεις ώρες ο Θεοδόσιος με την βοήθεια των εκχριστιανισμένων Γότθων ΣΦΑΖΟΥΝ 7000 ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15000) ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. Σε μια προσπάθεια να ηρεμίσουν τα πνεύματα η χριστιανική εκκλησιά καταδικάζει την πράξη του Θεοδοσίου ενώ βέβαια στην συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και Όγιο.


Ε! τι γέλιο...............
Καμία σχέση. Στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την απαγόρευση να συμμετάσχει στους αγώνες ενός Θεσσαλονικιού ο λαός της Θεσσαλονίκης κάτω από τους Δυσβάσταχτους φόρους του αυτοκράτορα επαναστάτησε κια φόνευσε στρατιώτες της φρουράς. Ο Θεοδόσιος για εκδίκηση τους κάλεσε στον ιππόδρομο ........... ξέρεις χωρίς προσκλήσεις! δεν έστειλε συστημένες επιστολές στους ειδωλολάτρες! Εκεί τους έσφαξε χωρίς διάκριση νέους γέρους χριστιανούς ειδωλολάτρες άνδρες γυναίκες.
Καλό είναι να διαβάζεις πολλές πηγές για να μην εκτίθεσαι.


quote:528μ.χ. Αυτοκράτορας είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους ανθέλληνες της ιστορίας ο Γιουτπράδα (ελληνιστί Ιουστινιανός) επί των ημερών του καταργούνται οι ολυμπιακοί αγώνες και εκδηλώνεται η περίφημη στάση του Νίκα. Παρόλες τις αρχικές επιτυχίες των επαναστατών. H "στάσις του Νίκα" είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό ιστορικό γεγονός το οποίο έχει υποστεί και αυτό τις παραποιήσεις και τους κάθε είδους ¨καλλωπισμούς¨ από τους ¨ιστορικούς¨ της χριστιανικής εξουσιοκρατίας. Εν συντομία θα αναφέρουμε πως στον ιππόδρομο υπήρχαν δύο μεγάλες φατρίες οι Πράσινοι και οι Βένετοι. Οι Πράσινοι είχαν ταχθεί κατά του χριστιανισμού και επιζητούσαν μια λογικότερη και ελληνίζουσα θρησκεία όπως επίσης και την παύση κάθε είδους διωγμού για θρησκευτικούς και λατρευτικούς λόγους. Με την αρχή της εξεγέρσεως οι Πράσινοι πήραν με το μέρος τους και τους Βένετους και πυρπόλησαν της φυλακές στις οποίες κρατούνταν όσοι είχαν συλληφθεί για θρησκευτικούς λόγους απελευθερώνοντας τους. Έπειτα έκαψαν την χαλκή πύλη του παλατιού και την Αγία Σοφία. Οι επιτυχίες όμως των επαναστατών δεν συνεχίστηκαν και ύστερα από τεραστία στρατηγικά τους λάθη βρήκαν την ήττα από τον Ιουστινιανό.
>O αυτοκρατορικός στρατός ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΩΝ ΕΡΟΥΛΩΝ (χριστιανών ασφαλώς) πνίγει την εξέγερση των Ελλήνων στο αίμα. 40.000 νεκροί αρχικά και εν συνεχεία γκρέμισμα ελληνικών ναών και κλείσιμο φιλοσοφικών σχολών. Η τελευταία ελπίδα του ελληνισμού είχε πια χαθεί. Μέσα στα αντίποινα της ιουδαιοχριστιανικής ηγεσίας είναι η αφαίρεση κτημάτων των Ελλήνων προς όφελος ασφαλώς της χριστιανικής εκκλησιάς και του δημόσιου ταμείου. Ο Ιουστινιανός συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο του επιβάλλει ποινές θανάτου δια σταύρωσης πυρός και βασανιστηρίων για όσους "εκ των ανοσιών και μυσαρών Ελλήνων κατεχόμενοι πλάνη". Συντάσσει επίσης και τον περίφημο "Ιουστινιάνειο κώδικα" μνημείο ανθελληνικού παροξυσμού.


Απίστευτο ιδέα δεν έχεις! Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί οι Βένετοι ήσαν Ορθόδοξοι και γιατί οι Πράσινοι ήσαν Μονοφυσίτες? Για να σε βοηθήσω Μονοφυσίτες ήσαν οι Σύριοι και οι Αρμένιοι!

Πηγη: esoterika

Μετα ενας αλλος λεει, 341 μεχρι 361μ.Χ
Και αναφερει οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα και καποιον επονομαζομενο πατριαρχη Αλεξανδρειας Γεωργιο, που ομως το Πατριαρχειο Αλεξανδρειας δεν τον αναφερει στα ονοματα των προηγουμενων Πατριαρχων Αλεξανδρειας.
Διπλο το ψεμμα μα και η απατη των "δαυλιστων" αγαπητοι μου.

ο απολογητής της σελίδας

Δεν υπάρχει σωζόμενη αναφορά στον Απολλώνιο Τυανέα πριν από αυτή του Δίωνα Κάσσιου (περ. 155μ.Χ.-235), στη Ρωμαϊκή Ιστορία 68:17. Η αναφορά αυτή είναι όχι μόνο πολύ μεταγενέστερη, αλλά και πολύ μικρή, ακόμα μικρότερη και από το Testimonium Flavianum, την διασημότερη από τις δυο αναφορές του Ιώσηπου στο Χριστό (Ιουδαϊκές Αρχαιότητες, 18.3.3).

ο νεοπαγανιστής της σελίδας
Τον αναφέρουν ο Δίων Κάσσιος, ο Αμμιανός Μαρκελίνος, ο Λουκιανός Ιεροκλής, ο Ευσέβιος, ο Κασσιόδωρος, ο Φώτιος και πολλοί άλλοι.

Πηγή, εδώ

Όλοι μα όόόόλοι στους οποίους αναφέρεται εκ copy/paste χωρίς να δίνει λινκ ο νεοπαγανιστής μας, είναι μεταγενέστεροι του Δίωνα Κασσίου. Άρα δίνει απόλυτο δίκιο στον συνομιλητή του, χωρίς ούτε καν να το πάρει χαμπάρι. Φίλοι νεοπαγανισταί, όταν κάμετε copy/paste να είστε λίγο πιο προσεκτικοί όσον αφορά την χρονολογική σειρά των τοποθετήσεων κάποιων πραγμάτων, για να μην φαίνεστε οι ίδιοι κενοί

Περί Απολλωνίου Τυανέα παρακαλώ διαβάστε εδώ σε αυτό το απόσπασμα από το βιβλίο του Βασίλειου Τατάκη, Η Συμβολή της Καππαδοκίας στη Χριστιανική Σκέψη. Αθήνα 1989

Υ.Γ Α! και ο ίδιος δίνει ευχαρίστως την σελίδα των θεοσοφιστών και έχει ώς πρότυπό του την σύγχρονη μάγισσα Μπλαβάτσκυ, που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τι ήταν...


"Οι πληροφορίες που φθάνουν έως σήμερα για την προσωπική ζωή της Eλενας Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ είναι αποσπασματικές και πολλές φορές παραποιημένες από προσωπικές εικασίες. Οι ατομικές της σημειώσεις φαίνονται συχνά αντιφατικές, επειδή πολλές εξ αυτών έχουν κρατηθεί συμβολικά, επομένως δεν καθορίζουν με ακρίβεια τα γεγονότα της ζωής της. Εκείνες δε των φίλων και των συγγενών της είναι μπερδεμένες, με εξαίρεση της αδελφής της που κρατούσε ημερολόγιο και ήταν προσεκτική σε ότι κατέγραφε. "



Και φανταστείτε ότι αυτή ζούσε στον 19ο αιώνα, και όμως είναι μπερδεμένα τα πράγματα σε σχέση με αυτήν και όμως την δέχονται άκριτα. Και γιατί παρακαλώ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ. Δεν θα είχαν την ίδια αντίδραση αν ήταν κάποια αγία, όμως επειδή είναι αποκρυφίστρια την "αγιοποιούν". Να το ήθος τους και το ποιόν τους αγαπητοί μου. Να τα ψεματά τους που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα.
Και ακόμη να πω, ότι αν δεν ήταν η αδερφή της ή αν χάνονταν τα κειμενά της, οι πληροφορίες που θα είχαμε σήμερα, θα ήταν άρτσιμπουρτσι και λουλάς. Όμως τα όσα αφορούν τον Κύριο και αποδεδειγμένα ιστορικά και αρχαιολογικά είναι αλλά και φιλολογικά και θεολογικά βασισμένα είναι.




Πρώτη δημοσίευση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails