Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η απιστία ανανεώνει τις σχέσεις;

Μπορεί η λέξη απιστία να είναι γένους θηλυκού  αλλά περισσότερο  θεωρείται  προνόμιο του ανδρικού πληθυσμού. Σύμφωνα με έρευνες του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου και του Πανεπιστημίου του Σικάγου οι  άνδρες είναι πιο επιρρεπείς  στο να κοιμούνται με άλλες γυναίκες  ενώ  τα θηλυκά το σκέφτονται αφού από τη φύση τους είναι πιο συναισθηματικά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απιστία μπορεί να επιφέρει και θετικά στη σχέση αφού για κάποιους θεωρείται  «αλατοπίπερο». Άλλωστε πολλά είναι τα ζευγάρια που μετά από μια τέτοια «μπόρα» ανανεώνουν και θερμαίνουν  τη σχέση τους.

Τα αίτια που οδηγούν κάποιον στην απιστία  είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η έλλειψη ευχαρίστησης από τη σχέση του αλλά και το γεγονός ότι νιώθουν ότι δεν δέχονται αρκετή αγάπη από το άλλο τους μισό.

Συνήθως  το άπιστο άτομο έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση  και χαλαρή στάση σε ηθικούς κανόνες  ενώ στη οικογένεια του υπάρχει ιστορικό διαζυγίων.
Απ’ ότι φαίνεται οι άνδρες έχουν «δουλέψει» περισσότερο  την απιστία αφού πιο εύκολα καταλαβαίνουν την απιστία απ’ ότι το γυναικείο φύλλο.

Πηγή: STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails