Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σπαράγματα αληθείας από τα στόματα δηλωμένων ΑΡΝΗΣΙΧΡΙΣΤΩΝ.



Tα δικά μου σχόλια είναι με κόκκινο!!!

Μιλώντας για τον Ιησού Χριστό!!!
"ο πρωτος ιστορικα που συνεβαλε την εννοια του ανθρωπισμου κ της κοινης καταγωγης των ανθρωπων αιωνες πριν το Δαρβινο κ μαλιστα ενω κανεις τοτε δεν ειχε καν υποψιαστει κατι τετοιο"

"Γνωριζω οτι ο Χριστος ενδιαφεροταν κυριως γαι το να
προσελκυσει τους αμαρτωλους στη βασιλεια των ουρανων,κ ισως γι'αυτο να εδειχνε μια προτιμιση στους ΕΒραιους που ηταν τα "κακα" παιδια του,καθως δεν ηταν λαος που διακρινοταν για την πιστη του κ την ηθικη του."

"Ίσως να πήγε στους Ευραίους και να απευθυνόταν σ' αυτούς και μόνο σ΄αυτούς γιατί ήταν οι μόνοι ίσως, που θα Τον σταύρωναν. Αν ερχόταν στους Έλληνες το πολύ πολύ θα τον εξωστράκιζαν..."

"Διαφωνουν στα περι καταγωγης οχι στο οτι ηταν απο βασιλικης οντως γεννια, αυτο ηταν αποδεκτο, και γι αυτο δημιουργησε τοσο μεγαλη φασαρια στους τοτες κυκλους, ειτε των Φαρισσαιων, που αν γινοτανε βασιλιας του Ισραηλ αυτοι θα εχαναν τα προνομια που ειχαν, ειτε για τους Ρωμαιους που που ως κατακτητες λαων, θα εβλεπαν εναν απο τους κατακτημενους αυτους λαους να συγκεντρωνονταν γυρω απο ενα ατομο, τον βασιλια τους.
Ιδιαιτερη ευνοια στους Εβραιους οντως δεν νομιζω ουτε και εγω οτι εδειξε, το αντιθετο μαλιστα, ηταν ιδιαιτερα επικριτικος απεναντι τους.
Απεναντι σε αυτους που ειχαν δεχτει τους κατακτητες Ρωμαιους και χαρις σε αυτην την κατακτηση κιολας απολαμβαναν προνομια εναντι των συν-Εβραιων τους.
"

Όταν αναφέρθηκε ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε
"Οπως μας λεει και η πινακιδα στον σταυρο του, που δεν ηταν μια αστεια κατηγορια αλλα ο λογος της καταδιακστικης του αποφασης."

"Οσον αφορα την Αγια Βαρβαρα,ειλικρινα λυπαμε γι'αυτο που συνεβη,ο συγκεκριμενος ανθρωπος(ο πατερας της) ντροπιαζει ολους εμας τους παγανιστες κ τους Ελληνες.Βεβαια για να ειμαστε απολυτα ειλικρινεις,εμεις οι Ελληνες εχουμε κανει κ καποια λαθη κ εχουμε παρασυρθει καποιες φορες,οπως στην καταδικη του Σωκρατη ή στον διωγμο του Αναξαγορα.


"θα παραθεσω κ εγω τις αποψεις μου για την εξελιξη,αποψη μου η οποια βασιζετε περισσοτερο στη θεωρια της εξελιξης οπως την διατυπωσε ο Αναξιμανδρος κ αλλοι Ελληνες φιλοσοφοι οπως ο Παρμενιδης,καθως Δαρβινο δεν εχω διαβασει αναλυτικα αλλα εχω ακουσει οτι βασιζετε στον Αναξιμανδρο σε καποιο βαθμο."

"οσο αφορα το γιατι θεωρω οτι ο Ιησους ηταν τεκτων, δεν το θεωρω, ηταν.....τεκτων=ξυλουργος (αλλα και λιθοξοος)"

"Στο γαμο της Κανα οπως πληροφορηθηκα τωρα απο το κατα Ιωαννη (και αν δεν κοιταξα λαθος μονο σε αυτο) οντως η μητερα του Ιησου του ειπε για την ελληψη του οινου, ΠΟΤΕ δεν ειπα οτι ο Ιησους δεν ειχε δυναμεις, θεικες αν θελεις να τις ονομασουμε καπως (συνηθισμενοι στην συνεχη και γενικοτατη ''ταμπελοποιηση'' των παντων) και νομιζω οτι εαν δεν το ηξερε κατι τετοιο η μητερα του............"

"Ξεφευγουμε ομως απο το θεμα που ειναι η ιστορικοτητα του Ιησου των ευαγγελιων και η οποια δεν αμφισβητειται απο εμενα οποτε δεν υπαρχει λογος συνεχισης των προσωπικων επεξηγησεων του καθενος."

"Εγω παντως απο την ιστορια γνωριζω οτι η βιβλιοθηκη της Αλεξανδριας επεσε θυμα πυρκαγιας 3 φορες στην ιστορια της,μια απο τον Καισαρα,μια απο τον Κυριλλο κ μια απο τους Αραβες οποτε κ καταστραφηκε ολοσκαιρως,αν κ μετα τη 2η πυρκαγια υπολειτουργουσε..."
Μία σελίδα του Ανώνυμου Απολογητή για τα γεγονότα της Αλεξάνδρειας.


"Αγαπητέ agaliarep, νομίζω πως κάνεις λάθος όταν αναφέρεις:

"Γιατί στην περίφημη βιβλιοθήκη του Βατικανού έχει πρόσβαση μόνο ο Πάπας; Γιατί αυτά τα απίστευτα ιστορικά βιβλία δεν έρχονται στο φως της δημοσιότητας;"

Αν ακολουθήσεις αυτό το link: http://www.vaticanlibrary.vatlib.it/BAVT/info/en/Information/information_index.htm

θα διαπιστώσεις και μόνος σου οτι η πρόσβαση επιτρέπετε σε ανθρώπους που το έχουν "ανάγκη", επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς κτλ.
ʼρα αναπαράγοντας τον παραπάνω μύθο μόνο εντύπωσεις μπορείς να προσφέρεις και τίποτα άλλο.
Επίσης απ' όσο γνωρίζω και για να δει κάποιος τα Αρχεία του Ελληνικού Κράτους κάτι ανάλογο συμβαίνει, πρέπει να κάνει αίτηση και να ζητήσει συγκεκριμένα αρχεία να δει (κυρίως για δική του διευκόλυνση!) και όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες τον χρόνο που ανοίγουν!!
"

"ο Νιτσε που τρελαθηκε τελικα(καταρα της γνωσης)"

"Χωρις να ειμαι ειτε θρησκοληπτος ειτε ατομο κοντα στην εκκλησια (το αντιθετως θα ελεγα) υπαρχουν καποια ερωτηματικα σχετικα με την υποτιθεμενη χριστιανικη συνομωσια. Γιατι περι αυτου προκειται. Εφοσον αν δεχθουμε την αποψη οτι ο χριστος δεν υπηρξε. Το να σκηνοθετηθει μια τετοια συνομωσια με τετοια διαρκεια και τετοιο βαθος εκεινα τα χρονια κατα την αποψη μου ειναι απλα αδυνατο.

Μου φενεται πολυ δυσκολο να πιστεψω οτι ξαφνικα καποιοι ανθρωποι (αποστολοι ιερατεια ρωμαικη αυτοκρατορια κτλ) ειχαν την επιφυτηση να συλλαβουν τη μεγαλυτερη σκηνοθεσια που εγινε ποτε και να δημιουργησουν μια θρησκεια εστω βασισμενη σε μια αλλη. Μιλαμε για ενα τεραστιο δημιουργημα που λογικα δεν ειναι εφικτο. Οι πολεμιοι του Χριστου θα πρεπει να αναρωτηθουν αν ειναι δυνατον να γινει κατι τετοιο και μετα να μπουν σε μια διαδικασια αρνησης του ΙΧ. Ακομα και αν χρησιμοποιησαν εναν επανασταση για να περασουν την προπαγανδα τους χρονια αργοτερα καποιος θα μιλαγε καποια στιγμη θα μαθευοταν η αληθεια με καποιο τροπο. Οσο μεγαλυτερο ειναι ενα μυστικο τοσο ποιο δυσκολο ειναι να μεινει μυστικο. Εκτος αυτου υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι οι οποιοι εχουν βιωματα σχετικα με το χριστιανισμο τα οποια ειτε τα αποκαλουν θαυματα ειτε επικοινωνια με τα ανωθεν.

....δεν ειναι δυνατον να ειναι αποκλειστικα ανθρωπινο κατασκευασμα.
Ειμαι αρκετα μακρια απο το χριστιανισμο.. δεν νιωθω χριστιανος αλλα μου δεν μπορω να παραδεχτω οτι καποιοι ηταν τοσο σατανικα εξυπνοι :)
"

"Δεν νομιζω οτι υπαρχει γεγονος στην παγκοσμια Ιστορια για το οποιο η Ιστορια γραφτηκε την ιδια περιοδο με το ιδιο γεγονος. Συνηθως η Ιστορια γραφετε αργοτερα (ακομα και αιωνες) και για αυτο υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα στην Ιστορια. Μερικες ιδεες που παρουσιαζει ο χριστιανισμος (οπως η ανασταση) δειχνουν να συγκρουονται με τις θεμελιωδες ιδεες της εποχης . Οπως ειπα και πριν καποιοι ανθρωποι πρεπει να ηταν πολυ σατανικα εξυπνοι..."

"Απο την πλευρά μου δεν με απασχολεί αν ο Ιησούς ήταν ιστορικό πρόσωπο ή όχι.Παίρνω ως δεδομένο ότι ήταν. Όμως αυτό που λέτε ότι κανείς δεν αμφισβητεί τη θεότητά του,πού αλήθεια το βλέπετε;Αν όλοι τον είχαν για θεό, θα ήταν όλοι πιστοί,δεν θα υπήρχε κανείς άθεος!!! Εγώ πιστεύω ότι Ιησούς πρέπει να υπήρξε,αλλά φυσικά δεν επρόκειτο περί θεού."

"Η σολομωνική όπως την ξέρεις σήμερα είναι τόμος ελληνιστικής μαγείας και ουδεμία σχέση έχει με τον σολομόντα.."

".Μπορει οντως πολλοι Ρωμαιοι αυτοκρατορες να ειχαν κανει εγκληματα κατα των χριστιανων"

"Αλλωστε κανεις δεν ειναι 100% επιστημονας,ποσο μαλιστα σημερα,ολοι προσπαθουν να περασουν τις προσωπικες τους αποψεις κατω απο το μανδυα της αυθεντιας ή τις αποψεις αυτων που τους πληρωνουν..."

"Οντως o Γρηγορομιχελακης που ανεφερα ειναι ενας ακραιος συγραφεας και δεν θα τον προτεινα σε καποιον για εξαγωγη "σοβαρης" ερευνας."
(Με άλλα λόγια χρησιμοποιεί κάποιον ως πηγή, αλλά δεν τον εμπιστεύεται ούτε και ο ίδιος)

"Το ότι ο Ιησούς έζησε με το λάθος ημερολόγιο δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Για τους πιστούς σημασία έχει η διδασκαλία του και μόνον..... Βέβαια ίσως δεν είναι σωστό να λέω εγώ (που δεν είμαι πιστός) στους πιστούς τι θα κάνουν. Απλώς αναφέρω το δικό μου τρόπο σκέψης αν ήμουν πιστός...Ας κάνουν ό,τι θέλουν..."

"Όλοι πεθαίνουν, χωρίς απαραίτητα να έχουν ζήσει…"


Η συζήτηση είχε γίνει εδώ


Κι άλλο ψέμα των αρνησίχριστων!!



Από το 300μ.Χ ως το 412μ.Χ δεν αναφέρεται ως όνομα το όνομα του υποτιθέμενου πατριάρχη Αλεξανδρείας Γεωργίου ο οποίος φέρεται να παρακίνησε τον αρειανό αυτοκράτορα Κωνστάντιο σε μαζικές δολοφονιές.

"Για δύο ολάκερες δεκαετίες μεταξύ 341 και 361, δηλαδή καθ’όλη την διάρκεια της βασιλείας του βυζαντινού θρόνου από τον Κωνστάντιο το Β’ (δευτερότοκο γιο του άλλου «μπουμπουκιού», του «Μέγα» Κωνσταντίνου!), συγκεντρώνονταν, βασανίζονταν και ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΝ όσοι Έλληνες ή και Εθνικοί αρνούνταν να απαρνηθούνε και να καταργήσουνε την πατρώα θρησκεία τους και να ασπαστούνε την «Χριστιανική οδό της αγάπης» που διαχειρίζονταν οι βυζαντινοί με τους παπάδες τους.

Το ιερό σφαγείο των βυζαντινών υπήρξε επινόηση ενός ευσεβέστατου επισκόπου της ορθοδόξου εκκλησίας, του Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Το πρόβλημα που κατέτρωγε τα σωθικά του Γεωργίου ήταν οι εναπομείναντες έλληνες στις διάφορες διοικητικές θέσεις της αυτοκρατορίας (Έλληνες όμως και στο θρήσκευμα..), και η αντίσταση που μέσω αυτών προέρχονταν στα μεγαλεπήβολα σχέδια του περί μίας ολοκληρωτικά χριστιανικής αυτοκρατορίας."
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=9718&whichpage=5&ARCHIVE=



Aπο την επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
17 ΠΕΤΡΟΣ Α’ (300-311)
18 ΑΧΙΛΛΑΣ (311-313)
19 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α’ (313-328)
20 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α’ ο ΜΕΓΑΣ (328- 373)
21 ΠΕΤΡΟΣ Β’ (373-381)
22 ΤΙΜΟΘΕΟΣ Α’ ο ΑΚΤΗΜΩΝ (381-385)
23 ΘΕΟΦΙΛΟΣ (385-412)

http://www.greekorthodox-alexandria.org/index.php?module=content&cid=001003


Αρνησίχριστοι "δαυλίτες" η προπαγάνδα σας δεν θα περάσει....

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Έτσι φίλε Χρήστο. Φτάνουν κοντά στην πηγή, μακάρι να πιουν και νερό!

toitmat είπε...

δεν θελουν, φιλε μου. ειναι θεμα επιθυμιας


Related Posts with Thumbnails