Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Τι σημαίνει ο όρος Διάβολος;Διάβολος


Λοιπόν ας απαντήσουμε στους λεγόμενους σατανιστές λέγοντας αυτά τα πέντε λογάκια!!!:
(με χρωματισμένα γράμματα είναι οι πηγές)


1ον Όρος Διάβολος η Σατανάς είναι ονομασίες που προέρχονται απο την Αγία Γραφή

Διάβολος, που σημαίνει «ο διαβάλλων, συκοφάντης», είναι όνομα που χρησιμοποιείται στην Αγία Γραφή για να προσδιοριστεί ο αρχηγός των πονηρών πνευμάτων. Αναφέρεται και ως Σατανάς, όρος εβραϊκής προέλευσης που σημαίνει «εναντιούμενος, ανθιστάμενος». Πηγή:wikipedia7 ΤΟΤΕ ΕΞΗΛΘΕΝ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΑΠ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΤΑΞΕ ΤΟΝ ΙΩΒ ΜΕ ΕΛΚΟΣ ΚΑΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΙΧΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΔΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΑΥΤΟΥ
Πηγή:Παλαιά Διαθηκή, Ιώβ κεφάλαιο 2ο εδάφιο 7ο

2ον Πως γίνεται να απαρνiουνται τον <<εβραιοχριστιανισμό>> όπως λένε αφού Σατανάς τους είναι δημιούργημα της Αγίας Γραφής όπως αναφέρω παραπάνω. Εφόσον λοιπόν θέλουν να αποκαλούνται σατανιστές είναι τότε ένα μέρος της Αγίας Γραφής άρα πιστεύουν αθελά τους στην Αγία Γράφη οπότε ούτως ή άλλως δεν μπορούν να αρνηθούν την ύπαρξη του λεγόμενου <<εβραιοχριστιανισμού>>.Ευχαριστώ τους αποκαλούμενους σατανιστές που άθελά τους αποδεικνύουν την ύπαρξη του χριστιανισμού και την πληρότητα της Αγίας Γραφής. 


Αποκαλείται έτσι καθώς περιγράφεται ότι έχει στραφεί ενάντια στον Θεό και στο θέλημά Του, προσπαθώντας να εξαπατήσει και να θέσει υπό τον έλεγχό του την ανθρωπότητα.
Από τη συνηθισμένη χρήση του ονόματος του Διαβόλου στην εκκλησία, ως εχθρού του έργου του Χριστού και κάθε ηθικής αρχής, έγινε γνωστός όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά σε όλους τους χριστιανικούς λαούς. Στο Ισλάμ ο Σεϊτάν ή Ίμπλις θεωρείται ένα ασήμαντο και ανόητο πρόσωπο.[1]
Ο Διάβολος είναι στενά δεμένος με τις λαϊκές δεισιδαιμονίες. Σύμφωνα με διάφορες λαϊκές παραδόσεις, θεωρείται ότι έχει μορφή ανθρώπινη στο πρόσωπο, αλλά κορμί και άκρα ζωώδη. Εικονίζεται να έχει ουρά, κέρατα και γένι τράγου, πυκνό τρίχωμα στο σώμα και πόδια γίδας. Η εικόνα του συμπληρώνεται από μάτια μεγάλα, άγρια και πεταγμένα έξω από τις κόγχες, μακριά και μυτερά αυτιά και ψηλό σκελετωμένο σώμα.
Μεταφορικά σημαίνει τον έξυπνο, τον τετραπέρατο, το ζωηρό, αλλά και τον κακόβουλο, το μοχθηρό.
Πηγή:wikipedia
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails