Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Περιοδεία ενημέρωσης για το Σύνδρομο Down

Ξεκινά την Παρασκευή, απο το δήμο Αλίμου στην Αττική, ενημερωτική εκστρατεία που θα αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, για τους επόμενους μήνες, σχετικά με το Σύνδρομο Ντάουν.
Η πρώτη εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Λ. Ιωνίας 96 την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 3.00 μμ έως 7.00 μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο, είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή.

Περιοδεία ενημέρωσης για το Σύνδρομο Down

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου, με τελευταίο σταθμό τα Χανιά και οργανώνεται από την "Αμφινόμη", μια ομάδα νέων, μελών του Σωματείου "Ηλιαχτίδα" - Ενωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Ντάουν.
Σκοπός της περιοδείας είναι η ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και των φοιτητών, για το ζήτημα του Συνδρόμου Ντάουν και τις διάφορες πλευρές του.
"Σκοπός είναι η ενημέρωση των γονέων, αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, προκειμένου να ξεπεραστούν οι προκαταλήψεις, ώστε τα άτομα αυτά να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία, στην οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν, δεδομένου ότι μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, αφού εκπαιδευτούν κατάλληλα", λέει η κ. Ιόλη Αντωνοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου "Ηλιαχτίδα" και προσθέτει:
"Τα τελευταία τριάντα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα αυτό, παγκοσμίως έχουν γίνει έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα άτομα αυτά είναι εκπαιδεύσιμα, αλλά αυτό το βεβαιώνω και εγώ, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία".
Ενημερωτικές εκδηλώσεις θα γίνουν προσεχώς και στη Ραφήνα Αττικής, τη Νέα Σμύρνη Αττικής, τους Δήμους Καλαμαριάς, Συκεών και Θέρμης Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Κοζάνης, Λάρισας, Καβάλας και Χανίων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails