Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Θέλετε μεγαλύτερη ασφάλεια στο mail σας, ορίστε η λύση

Το Gmail είναι τώρα ακόμη πιο ασφαλές με το HTTPS
Η κρυπτογράφηση HTTPS διατηρεί την αλληλογραφία σας ασφαλή, καθώς αυτή μεταφέρεται μεταξύ του προγράμματος περιήγησης ιστού και των διακομιστών Gmail. Έτσι, κάποιος που έχει συνδεθεί στο δημόσιο wifi στην αγαπημένη σας καφετέρια, δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην αλληλογραφία σας.

Οι τράπεζες και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών χρησιμοποιούν αυτό το ίδιο πρωτόκολλο για την ασφάλεια των λογαριασμών σας στο διαδίκτυο. Για την προστασία του λογαριασμού σας Gmail, η Google έχει ενεργοποιήσει για όλους την επιλογή 'Να χρησιμοποιείται πάντα HTTPS'. Αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας ενδέχεται να καθιστά το Gmail πιο αργό. Έτσι, εάν δεν χρησιμοποιείτε μη κρυπτογραφημένες ασύρματες συνδέσεις, μπορείτε να επιλέξετε την απενεργοποίηση αυτής της επιλογής, από το μενού Ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Ακόμη κι εάν αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση, το Gmail θα κρυπτογραφεί πάντα τη σελίδα σύνδεσης, για την προστασία του κωδικού πρόσβασής σας.

Το HTTPS (Secure HTTP) χρησιμοποιείται στην επιστήμη των υπολογιστών για να δηλώσει μία ασφαλή http σύνδεση. Ένας σύνδεσμος (URL) που αρχίζει με το πρόθεμα https υποδηλώνει ότι θα χρησιμοποιηθεί κανονικά το πρωτόκολλο HTTP, αλλά η σύνδεση θα γίνει σε διαφορετική πόρτα (443 αντί 80) και τα δεδομένα θα ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένα. Το σύστημα αυτό σχεδιάστηκε αρχικά από την εταιρία Netscape Communications Corporation για να χρησιμοποιηθεί σε sites όπου απαιτείται αυθεντικοποίηση χρηστών και κρυπτογραφημένη επικοινωνία. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στο διαδίκτυο όπου χρειάζεται αυξημένη ασφάλεια διότι διακινούνται ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, passwords κ.λπ..

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στο Gmail:

1.Συνδεθείτε στο Gmail.
2.Κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις στην αρχή οποιασδήποτε σελίδας στο Gmail.
3.Ρυθμίστε τη "Σύνδεση προγράμματος περιήγησης" ώστε "Να χρησιμοποιείται πάντα https".
4.Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών.
5.Εκτελέστε επαναφόρτωση του Gmail.
Σημειώστε ότι η επιλογή "Να χρησιμοποιείται πάντα https" θα σας εμποδίσει να αποκτάτε πρόσβαση στο Gmail μέσω HTTP (Hypertext Transfer Protocol). Επιπλέον, ίσως κάνει το Gmail λίγο πιο αργό. Εάν εμπιστεύεστε την ασφάλεια του δικτύου σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία οποιαδήποτε στιγμή.
Εάν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο υπολογιστή για να ελέγξετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, είναι επίσης σημαντικό να τερματίζετε καθεμία από τις περιόδους σύνδεσής σας στο Gmail κάνοντας κλικ στην επιλογή Έξοδος στην αρχή οποιασδήποτε σελίδας του Gmail και να κλείνετε όλα τα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε για το Gmail.

Πηγη: e-club.gr και gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails