Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παραπέμπονται 17 για το Χρηματιστήριο

Το εδώλιο του κατηγορουμένου σε 17 πρόσωπα για σκέλος της υπόθεσης του χρηματιστηρίου το 1999, δείχνει η εισαγγελέας Εφετών Φανή Κοντοθανάση.

Με πρόταση της προς το Συμβούλιο Εφετών ζητεί να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος και ένας τραπεζικός υπάλληλος. Ανάμεσα τους είναι ο επιχειρηματίας Τρύφωνας Αποστολόπουλος, ο μεγαλομέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ Παν. Πανούσης και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης.

Η εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, η οποία είχε χειριστεί την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «μετοχές φούσκες». Οι κατηγορίες αφορούν στη χειραγώγηση μετοχών της εταιρείας Σιγάλας ΑΤΕ και το χειρισμό της ποινικής έρευνας από την κ. Μπουρμπούλια.

Η δικογραφία σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα, όταν εντοπίστηκε λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα UBS που διατηρούσε η κ. Μπουρμπούλια με το δικηγόρο Στ. Κουμεντάκη, συνήγορο τότε του εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Η εισαγγελέας Φανή Κοντοθανάση προτείνει, πάντως, να μην παραπεμφθούν σε δίκη κάποια πρόσωπα που είχαν αρχικώς κατηγορηθεί ,μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης, Ευάγγελος Παπαδόπουλος.

Πηγή: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails