Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ανάλυση σπέρματος και στο σπίτι


Ε, λοίπον ορίστε άντρες. Θέλετε να μάθετε εάν είστε καρπεροί χωρίς γιατρούς και ειδίκες εξετάσεις στο άψε σβήσε, ιδού:


Ερευνητές του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία ανέπτυξαν μια εξέταση ανάλυσης σπέρματος την οποία μπορεί να κάνει κάποιος μόνος στο σπίτι. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό εργαστήριο μήκους 10 εκατοστών το οποίο μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αναλύσει το σπέρμα.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το σύστημα χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να υπολογίσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Η ποσότητα των σπερματοζωαρίων αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για το επίπεδο γονιμότητας ενός άνδρα. Στο άκουσμα της είδησης πολλοί ειδικοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι τέτοιου είδους εξετάσεις καλό είναι να μη γίνονται στο σπίτι και να υπάρχει παρουσία γιατρού ώστε σε κάθε περίπτωση (ειδικά αρνητικών αποτελεσμάτων) να μπορεί ο γιατρός να εξηγήσει στον ενδιαφερόμενο τι συμβαίνει και τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.
«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλες τις τεχνικές δυσκολίες και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που μπορεί να δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα άμεσα» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης δρ Λόες Σέγκερινκ.
Πηγή:e-club.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails