Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

OΙ NOMOΙ


Εδώ ο Bruce Lee δε μας μιλάει για τους νόμους που διέπουν τις δικαστίκες αρχές και το τι είναι
νόμιμο η όχι μιλάμε για τους νόμους του εαυτού μας αυτούς που μας κάνουν έλεγχο στις ζωή μας ιεροί νόμοι κατά τον Bruce Lee εάν τους δούμε όπως τους ταξινομεί:

Ο νόμος της θέλησης του εαυτού.-Ένας άνθρωπος που έχει θέληση του εαυτού, υπακούει ένα διαφορετίκο νόμο, έναν νόμο που κι εγώ θεωρώ ιερό -τον ανθρώπινο νόμο στον εαυτό του, τη δική του ατομική θέληση.

Ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος.- Κάθε κατάσταση στη ζώη κάθε ανθρώπου είναι το αποτέλεσμα μιας καθορισμένης αιτίας -ο τρόπος και ο έλεγχος είναι δικός σου.

Ο νόμος της ταυτότητας.-Ο νόμος της ταυτότητας δηλώνει ότι <<το Α είναι Α>>.Αυτό σημαίνει ότι κάθε λογική πρόταση είναι είτε αληθής είτε ψευδής αλλά ότι καμία πρόταση δεν είναι ταυτόχρονα αληθής και ψευδής στο ίδιο σύνολο αναφοράς.

Ο νόμος της αρμονίας.-Ο νόμος της αρμονίας, στον οποίο κάποιος πρέπει να είναι σε αρμονία με, και όχι σε αντίθεση προς, τη δύναμη και την ενέργεια και την αντίδραση. Αυτό
σημαίνει ότι πρέπει κανείς να μην κάνει τίποτα που δεν είναι φυσικό ή αυθόρμητο -το σημαντικό είναι να μην προσπαθείς πιεστικά για τίποτα.

Ο νόμος της μη παρέμβασης στη φύση.-Ο νόμος της μη-παρέμβασης στη φύση είναι μια βασικη αρχή του Ταοϊσμού που λεεί ότι: θα πρέπει κανείς να βρίσκεται σε αρμονία με, και όχι να επαναστατεί κόντρα, στους νόμους του σύμπαντος. Προφύλαξε τον εαυτό σου ακολουθώντας τη φυσική ροή των πραγμάτων και μην παρεμβαίνεις. Θυμήσου να μην επιβάλεις τον εαύτο σου κόντρα στη φύση, να μη βρίσκεσαι σε κατά μέτωπο αντίθεση με τα προβλήματα αλλά να τα ελέγχεις κινούμενος μαζί τους.

Πηγή:Αιχμηρές σκέψεις του Bruce Lee από τις εκδόσεις Οξύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails