Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ιερώνυμος "Η Εκκλησία δεν είναι αρμόδια να διώξει τους μετανάστες"


Απάντηση για το θέμα το μεταναστών έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σήμερα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, κατά την έξοδο του από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, δέχθηκε ερώτηση από δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ», για το θέμα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ζήτησε την άποψη του Αρχιεπισκόπου, όσον αφορά απόψεις Ιεραρχών που αναφέρουν ότι «το ελληνικό αίμα μολύνθηκε».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απατώντας τόνισε: «Ελευθερία έχουμε, Δημοκρατία έχουμε, απόψεις έχουμε ο καθένας λέει τα δικά του, η ιστορία θα κρίνει αυτά τα πράγματα».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με τους μετανάστες και τη χορήγηση της Ιθαγένειας.

«Τους ξένους, τους μετανάστες δεν τους έφερε η Εκκλησία, αλλά ούτε και η Εκκλησία είναι αρμόδια να τους διώξει! Έργο της Εκκλησίας είναι, ότι όποιος έρθει στην Εκκλησία και χτυπάει την πόρτα της, και ζητά ένα πιάτο φαγητό η μια βοήθεια να σταθεί πλάι τους», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails