Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ανακαλύφθηκε τμήμα τείχους που πιθανώς να χτίστηκε από τον Βασιλιά Σολομώντα

Στα Ιεροσόλυμα μια γυναίκα Αρχαιολόγος ανακάλυψε τμήμα αρχαίου τείχους, το οποίο χρονολογείται από την εποχή του Βασιλιά Σολομώντα (10ο αιώνα π.χ.).

Να αναφερθεί, ότι οι αρχαιολογικές ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν από την Δρ. Εϊλάτ Μάζαρ και οι οποίες είναι υπό την αιγίδα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Το τμήμα του τείχους που ανακαλύφθηκε είναι 70 μέτρα μήκος και έξι μέτρα ύψος, και βρίσκεται στην περιοχή που είναι γνωστή ως η Ophel.

Οι ανασκαφές πραγματοποιούνται εδώ και τρείς μήνες με τη χρηματοδότηση των Ντάνιελ Μίντζ και Μέρεντιθ Μπέρκμαν από τη Νέα Υόρκη, οι οποίοι ενδιαφέρονται πολύ για τη βιβλική αρχαιολογία.

Επίσης, οι ανασκαφές έγιναν σε συνεργασία με την Αρχαιολογία του Ισραήλ, όπου συμμετείχαν και φοιτητές αρχαιολογίας από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο των Ιεροσολύμων.

Η επικεφαλής των ανασκαφών κ. Μάζαρ, σε δηλώσεις τις μεταξύ άλλων τόνισε: «Η μορφή κατασκευής του τείχους το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση, δείχνει το υψηλό επίπεδο των αρχιτεκτόνων και μηχανικών. Τα αγγεία που βρέθηκαν στο χώρο, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε σε μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι το τείχος χτίστηκε από τον Βασιλιά Σολομώντα».

Τέλος, η Δρ. Μαζάρ, ανέφερε ότι «τα βάζα που βρέθηκαν είναι τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί στα Ιεροσόλυμα. Επίσης, η επιγραφή που βρέθηκε σε ένα από αυτά, έχει την λέξη ¨Βασιλιάς¨ κάτι που μαρτυρά τη μοναρχία».


Πηγή: Ρομφαια

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails