Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Στον επόμενο εποχικό εμβολιασμό ίσως χρησιμοποιηθούν οι αδιάθετες δόσεις του H1N1

 
 Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν μείνει αδιάθετες στην Ελλάδα και αρκετές ακόμα χώρες

Το επόμενο εμβόλιο της εποχικής γρίπης για το βόρειο ημισφαίριο θα περιλαμβάνει και τον πανδημικό τύπο Η1Ν1, αποφάσισε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιήσουν για τον εποχικό εμβολιασμό και τα αδιάθετα πανδημικά εμβόλια.
Ο ΠΟΥ αποφασίζει κάθε χρόνο για τη σύσταση του εποχικού εμβολίου, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς ιούς της γρίπης. Το εμβόλιο που θα διατεθεί το φθινόπωρο στο βόρειο ημισφαίριο για την περίοδο 2010-2011 θα προσφέρει προστασία από τον πανδημικό Α(Η1Ν1), τον Α(Η3Ν2) και έναν ιό γρίπης τύπου Β, αποφασίστηκε σε τετραήμερη συνάντηση ειδικών που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη κεκλεισμένων των θυρών.
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα χορηγήσουν τρία διαφορετικά εμβόλια, αν θα συνδυάσουν τους τρεις τύπους σε ένα τριπλό εμβόλιο, ή αν θα χορηγήσουν ένα ξεχωριστό εμβόλιο για τον Η1Ν1 και ένα ακόμα για τους δύο άλλους τύπους, δήλωσε στο Reuters o Κέιτζι Φουκούντα, επικεφαλής των ειδικών του ΠΟΥ για τη γρίπη.
Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες που διαθέτουν ήδη μεγάλα αποθέματα του πανδημικού εμβολίου θα μπορούσαν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, πρόσθεσε.
Οι παρασκευάστριες εταιρείες χρειάζονται τώρα κατευθυντήριες γραμμές για να αρχίσουν έγκαιρα την παραγωγή. Στο βόρειο ημισφαίριο, η περίοδος της γρίπης ξεκινά συνήθως το Νοέμβριο. Η προσθήκη του Η1Ν1 στο εποχικό εμβόλιο για το νότιο ημισφαίριο είχε ήδη αποφασιστεί από το Σεπτέμβριο.
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί μάλιστα ότι ο πανδημικός ιός πιθανότατα θα επικρατήσει έναντι του Α(Η3Ν2) και των ιών τύπου Β.

Πηγή: in.gr


Γιατί τόση πρεμούρα για τον Η1Ν1, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διατεθεί η θεραπεία γι αυτόν τον ιό τόσο ώστε να πρέπει να τοποθετηθεί στον επόμενο εποχιακό εμβολιασμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails