Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τιμωρία στον Φάρατζ για την επίθεση σε βαν Ρομπουί

Πρόστιμο στον ευρωβουλευτή της Μ. Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ επέβαλε το Ευρωκοινοβούλιο, για την επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπουί.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του EK κ, Μπούζεκ o ευρωβουλευτής του UKIP ¨("Κόμμα Ανεξαρτήτων") θα τιμωρηθεί με στέρηση μισθού για δέκα ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάρατζ είχε ασκήσει έντονη κριτική κατά του κ. βαν Ρομπουί, αμφισβητώντας την νομιμοποίησή του να εκπροσωπεί την ΕΕ, καθώς όπως είπε, πρόκειται για "ένα άγνωστο πρόσωπο".

Πηγή: Nooz

Αρχικά να πω μπράβο στον Βρετανό ευρωβουλευτή που είχε τα κότσια να κάνει τέτοιες δηλώσεις πρόσωπο προς πρόσωπο στον βαν Ρομπουί. 

Δεύτερον ασχέτως αν είχε δίκιο ή άδικο, όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς του προς τον πρόεδρο, οι καταγγελίες του θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και μετά να βγεί η καταδικαστική απόφαση. 

Τρίτον η καταδικαστική απόφαση δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός όσον αφορά την προσωπικότητα κάποιου και γι αυτό και συμφωνώ, μαζί όμως και με τις υπόλοιπες παραμέτρους. Γιατί τα όσα είπε ο ευρωβουλευτής μπορεί να ήταν και μπορεί και να μην ήταν σωστά, όμως ο τρόπος με τον οποίο τα εξέφρασε ήταν λάθος κατά την άποψη μου και θα μπορούσε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του με πιο κόσμιο τρόπο.

Ωστόσο το θέμα παραμένει. Ποιος είναι αλήθεια ο νέος πρόεδρος της Ε.Ε και ποιος τον εξέλεξε; Ποιος είναι ο ρόλος που διαδραματίζει στην Ένωση; Είναι αλήθεια αυτά που λέει ο ευρωβουλευτής, που επιρρίπτει άμεσες ή έμμεσες ευθύνες και σε αυτόν που ίσως θα μπορούσε να αποτρέψει την μεταμόρφωση της Ελλάδος σε προτεκτοράτο;

Ένα βίντεο που αναφέρεται σε κάποιες από τις θέσεις του νέου προέδρου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails