Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η... παραβολή του Ανθιμού για τη συνάντηση Μέρκελ - Γιώργου

Μια χειροβομβίδα είχε δώσει Γερμανός στρατιώτης το 1941 στον επτάχρονο τότε Διονύσιο Ρούσα, τον σημερινό μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο, λέγοντάς του να τη φάει γιατί είναι αβγό! Αυτό αποκάλυψε στο χθεσινό κήρυγμά του ο σεβασμιότατος και σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου στη Γερμανία τόνισε: «Αυτό έδωσε και η κ. Μέρκελ στον κ. Παπανδρέου, γιατί αυτή είναι η στάση τους, των σκληρών, των μεγάλων, των δυνατών και των υπεροπτών έναντι των μικρότερων».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ανθιμος αναφέρθηκε στη σκληρότητα που διακατέχει τους Γερμανούς και αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό που συνέβη το 1941 στο χωριό του, τη Σαλμώνη Ηλείας.

«Στο χωριό μου ήρθανε δύο τάγματα Γερμανών, τα οποία κατασκήνωσαν έξω από το σπίτι μας, κοντά στα διακόσια μέτρα, κι έκαναν ασκήσεις, πάνοπλοι, κατάφορτοι και τρώγανε. Τότε από παιδική περιέργεια, διότι ξέφυγα λίγο από τους γονείς μου, πήγα σιγά-σιγά και τους πλησίασα το μεσημέρι την ώρα που τρώγανε, θυμάμαι κιόλας ότι τρώγανε κάτω με τα όπλα τους δίπλα. Εγώ κοίταζα από μακριά διστακτικά, είχα να φάω δυο τρεις μέρες, αφού δεν είχαμε ούτε μπομπότα, και τότε με είδε ένας και μου έκανε νεύμα με το χέρι να πάω κοντά. Αν και φοβήθηκα, πήγα γιατί είπα ίσως μου δώσουν κάτι να φάω. Αυτός λοιπόν ο Ευρωπαίος, που είδε ένα παιδάκι επτά χρόνων στην υποδουλωμένη πατρίδα του, παίρνει μια χειροβομβίδα και μου τη δίνει να την κρατήσω στο χέρι, μα φυσικά εγώ δεν την πήρα. Τότε μου λέει “Αφκα”, δηλαδή “αβγό”, “πάρ’ το να το φας”! Ενας αγέρωχος, σκληρός Ευρωπαίος στρατιώτης σ’ ένα παιδί υπόδουλης γενιάς που πεινάει και λιμοκτονεί του δίνει για ένα αβγό να φάει μια χειροβομβίδα».

Πηγή: Espresso

ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η "ΑΓΑΠΗ" ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΙΝΕΙ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ. ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΑΝ Ο ΝΥΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ....

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΟΜΩΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΤΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ; ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ!!!
 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ ΜΕ ΦΕΡΡΑΡΙ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΒΙΛΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ.

ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ!!

Related Posts with Thumbnails