Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Έγγραφα για σημαντικά πρόσωπα των SS βρέθηκαν σε σοφίτα

Τα έγγραφα για τους αξιωματικούς των Ες Ες του Άουσβιτς που βρέθηκαν σε μια σοφίτα 65 χρόνια μετά από το κλείσιμο του ναζιστικού στρατοπέδου, αφορούν κυρίως το γιατρό Γιόζεφ Μένγκελε, ανακοίνωσε σήμερα ο Άνταμ Κιρα, ιστορικός του Μουσείου του Άουσβιτς .

"Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη στο μέτρο που τα ονόματα που βρίσκονται στα έγγραφα δεν είναι αυτά συνηθισμένων Ες Ες αλλά πολύ γνωστών ναζί εγκληματιών πολέμου, όπως του Γιόζεφ Μένγκελε, του διαβόητου γιατρού για τα φριχτά πειράματά που έκανε σχετικά με τα δίδυμα", δήλωσε ο ιστορικός.

Περίπου 280 έγγραφα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανακαινίσεων σε ένα σπίτι στην πόλη Όσβιετσιμ, η οποία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν υπό γερμανική κατοχή.

"Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τον Μένγκελε, αν και το όνομά του που είναι δακτυλογραφημένο σε ένα έγγραφο έχει ορθογραφικά λάθη και έχει γραφτεί με το χέρι από την άλλη μεριά", πρόσθεσε ο ιστορικός.

Ακόμη βρέθηκαν και άλλα έγγραφα που αφορούν τον Βίκτορ Καπέσιους, τον φαρμακοποιό του Άουσβιτς που πραγματοποίησε φαρμακευτικά πειράματα σε κρατούμενους, καθώς και τον προκάτοχό του τον Άντολφ Κρέμερ.

"Υπάρχουν ονόματα των ανθρώπων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξόντωση των Εβραίων στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιλογή των Εβραίων, στη χρήση του Zyklon B (Κυκλώνα Β)" πρόσθεσε ο ιστορικός.

Πηγή: Nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails