Κυριακή, 4 Απριλίου 2010

Το μήνυμα της Ανάστασης από την εκκλησία

Πλήθος μηνυμάτων σε όλο τον κόσμο από τους ηγέτες της Χριστιανοσύνης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση. «Σκορπίζει χαρά, παρηγοριά, αγαλλίαση και βέβαια ελπίδα ζωής σε όλους τους πιστούς, παρά την επικρατούσα ανά τον κόσμο βαριά ατμόσφαιρα εξαιτίας της πολυδιάστατου κρίσεως», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έκανε λόγο για επάνοδο στο δρόμο του Θεού. «Ο άνθρωπος έχασε τον δρόμο του από τη στιγμή που πίστεψε ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δημιουργίας του Θεού. Αγνόησε λοιπόν τη φύση και έπαψε να διδάσκεται από αυτήν. Γιατί τότε θα μάθαινε ότι η ομορφιά της οφείλεται στην αρμονία των αντιθέσεων και των διαφορών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος τόνισε πως η σημερινή ημέρα «σημαίνει την διάβαση την μετάβασή μας από το σκότος στο φως του Χριστού και επιπλέον την μετάβασή μας από τη δουλεία στη ελευθερία του Χριστού».

Τέλος, τον ρόλο της εκκλησίας επεσήμανε στο μήνυμα του το οποίο διαβάστηκε στις 23.45 περίπου σε όλες τις εκκλησίες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.«Η εκκλησία οφείλει σε περιόδους κρίσεως να κρατά ζωντανή την ελπίδα προβάλλοντας τη δύναμη της αναστάσεως. Αγαπητοί αδελφοί Πάσχα σημαίνει κλήση για έξοδο από την επικράτεια της απελπισίας στο φως της ελπίδας».

Πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Loading...
Related Posts with Thumbnails