Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το ιστορικό της αποστολής του Ηρακλή στην Οσάκα της Ιαπωνίας


(περισσότερες φώτο εδώ(1)...εδώ(2)..και εδώ(3).
.

. 25 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2010



ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΟΥ «ΗΡΑΚΛΗ» ΣΤΗΝ ΟΣΑΚΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ




Αφιερωμένη στον άγνωστο Ιάπωνα πλοίαρχο, που έσωσε Έλληνες από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922, και στον Έλληνα δημοσιογράφο Λευκάδιο Χερν, όντας ανταποκριτής αμερικανικής εφημερίδας έκανε γνωστή την ιαπωνική κουλτούρα στο δυτικό κόσμο.





ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ – Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Η ελληνική αποστολή έφτασε στη Νάμπα της Οσάκα, στο ξενοδοχείο Μισόνο. Εκεί την επισκέφτηκαν οι δάσκαλοι του τζούντο από την πόλη Ντάιτο, ο Σουσούμο και ο Τακετόμι.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Περιήγηση στο Πάρκο της Οσάκα το πρωί και προπόνηση στο Ντότζο του δασκάλου του τζούντο Ακιχίρο Ματσούρα, στην Τσουρουχάση, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της διαμονής στην Ιαπωνία.
Η αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ, νωρίς το πρωί, επισκέφτηκε το Πάρκο της Οσάκα (Central Park of Osaka), όπου βρίσκεται και το ιστορικό της Κάστρο. Εκεί κατέθεσε λίγα λουλούδια σε Μνημείο προς τιμή του άγνωστου ιάπωνα πλοιάρχου, ο οποίος έσωσε καταδιωκόμενους Έλληνες από την Καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Αμέσως μετά, η αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ επισκέφτηκε το Μουσείο Πολέμου της Οσάκα, όπου παρουσιάζεται η πολεμική και πολιτική ιστορία της Ιαπωνίας από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.
Οι αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ μαζί με τον προπονητή τους, στις 5 το απόγευμα, ξεκίνησαν προπόνηση στο Ντότζο του δασκάλου Ακιχίρο Ματσούρα. Στα πλαίσια του προγράμματος άθλησης ελλήνων και ιαπώνων αθλητών. Από τις 7 και μισή έως τις 9 το βράδυ, έγινε προπόνηση ελλήνων και ιαπώνων αθλητών παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων. Ακολούθησε ένα μικρό πάρτυ με ανταλλαγή δώρων μεταξύ της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ και των δασκάλων του Ντότζο του Ακιχίρο Ματσούρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε, παράλληλα, παρουσίαση του «Τζού Νο Κάτα» από 6 γυναίκες 70 έως 90 ετών, οι οποίες προπονούνται από το δάσκαλο Ακιχίρο Ματσούρα.
Σε ερώτηση για τα οφέλη του τζούντο ο δάσκαλος Ακιχίρο Ματσούρα δήλωσε: «Το Τζούντο βοηθάει τους νέους ανθρώπους να διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση και να είναι δυνατοί. Το «Τζού Νο Κάτα» βοηθάει τις μεγάλες σε ηλικία γυναίκες να στέκονται πιο δυνατές στη ζωή.».
Ο Ακιχίρο Ματσούρα είναι δάσκαλος του τζούντο και του προπονητή του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινού Μαϊστρέλλη.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ολοήμερη εκδρομή στην πόλη του Ντάιτο με αθλητική, ψυχαγωγική δραστηριότητα και συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Χίντεσι Οκαμότο, πραγματοποίησε η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ μαζί με τον προπονητή της και τα άλλα μέλη της αποστολής. Η δραστηριότητα αυτή σφραγίστηκε από μία ισχυρή υπόσχεση κι έκφραση ελληνικής και ιαπωνικής φιλίας.
Το πρωί η αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ συναντήθηκε με ιάπωνες αθλητές, γονείς και παιδιά, στην εξοχή της πόλης, σε έναν ελεύθερο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας. Τα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο, πέταξαν χαρταετό, ιπτάμενους δίσκους, ρακέτες, λάστιχο, έκαναν χειροτεχνίες με χαρτί. Οι γονείς γνωρίστηκαν μεταξύ τους κι αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή. Ηπιαν τσάι, καφέ κι όλοι μαζί γευμάτισαν για μεσημέρι με ιαπωνικές γεύσεις όπως ρύζι με μαύρο σουσάμι, φύκια, παναρισμένο χοιρινό, πουρέ πατάτας, τουρσί, μακαρόνια, λάχανο.
Η αποστολή αναχώρησε για τον πολυχώρο άθλησης του Ντάιτο. Εκεί η ελληνική ομάδα προπονήθηκε μαζί με τους ιάπωνες, όπου παραβρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης του Ντάιτο, Χίντεσι Οκαμότο. Επίσης, μέλη της αποστολής παρακολούθησαν την παραδοσιακή τελετή του Τσαγιού σε χώρο του αθλητικού κέντρου.
Ο δάσκαλος του τζούντο Μιγιαζάκι Κατσούο καλωσόρισε την ελληνική ομάδα κι υπογράμμισε την ευγνωμοσύνη όλων των ιαπώνων δασκάλων του τζούντο για τη φιλοξενία με την οποία τους τίμησε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, όταν συμμετείχαν στο Διεθνές Τουρνουά «ΙΘΑΚΗ 2009 – Ενάντια στο Ντόπινγκ και τα Ναρκωτικά» στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας χαιρετισμούς. Ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης είπε: «Είμαι βαθιά συγκινημένος. Είναι η πέμπτη φορά, που έρχομαι στην Ιαπωνία, μόνο που αυτή τη φορά έφερα μαζί μου, εκτός από την οικογένειά μου, τους αθλητές και τους γονείς τους, οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμένα.», παρουσιάζοντας ονομαστικά τους γονείς των αθλητών. «Σήμερα το πρωί τα παιδιά μας και τα παιδιά σας παίξανε μαζί ιαπωνικά κι ελληνικά παιχνίδια. Τα παιδιά μας ήρθαν κοντά. Οι λαοί μας είναι κοντά. Στο πρόσωπο του κυβερνήτη σας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ιάπωνα πλοίαρχο, ο οποίος το 1922 έσωσε έλληνες από τα χέρια των εχθρών μας, τότε, στο λιμάνι της Σμύρνης.». Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ σημείωσε ότι το Διεθνές Τουρνουά 2009 ήταν αφιερωμένο στα 101 χρόνια του ΗΡΑΚΛΗ και στην ελληνο - ιαπωνική φιλία, και πως η ελληνική αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ στην Ιαπωνία είναι αφιερωμένη στον άγνωστο ιάπωνα πλοίαρχο, που έσωσε έλληνες το 1922 από την Καταστροφή της Σμύρνης και στον έλληνα δημοσιογράφο και εθνικό ποιητή της Ιαπωνίας, το Λευκάδιο Χέρν. Ο Λευκάδιος Χέρν ήταν ανταποκριτής αμερικάνικης εφημερίδας στην Ιαπωνία στις αρχές του περασμένου αιώνα. Χάρη στα ηθογραφήματα και τα κείμενά του ο δυτικός κόσμος γνώρισε την ιαπωνική κουλτούρα.
Το λόγο πήρε ο δήμαρχος του Ντάιτο, Χίντεσι Οκαμότο σημειώνοντας: «Καλώς ήλθατε στο Ντάιτο. Μέσα από την καρδιά μας θέλουμε να σας κάνουμε να περάσετε καλά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα ίδρυσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χώρα σας είναι γνώστης του Πολιτισμού. Και όχι μόνο αυτά, αλλά και ότι είστε ένας τίμιος λαός. Το γεγονός ότι μία χώρα σαν τη δική σας περιλαμβάνει στις αθλητικές της δραστηριότητες το Τζούντο για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Το εκτιμούμε πολύ. Το τζούντο για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζουμε μέσω του Τζούντο να γίνεται καλοί πολίτες. Ελπίζω μέσω του Τζούντο η φιλία μεταξύ του Ντάιτο και των ελλήνων να κρατήσει για πάντα.».
Μετά το δήμαρχο του Ντάιτο το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Αθλητικής Ενωσης του Ντάιτο, Τάτσι Χούτζι Τογιογιούκι «Εκτιμούμε την παρουσίας σας στο Ντάιτο και τη φιλία σας. Το Ντάιτο είναι γνωστό για την πολιτιστική κουλτούρα του και την παράδοσή του στο τζούντο. Εχουμε, σχετικά, 18 υποστηρικτικά clubs. Ελπίζω, σήμερα, να περάσετε καλά και να κάνετε καλή προπόνηση.».
Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινός Μαϊστρέλλης, έδωσε δώρα στο δήμαρχο του Ντάιτο. Η ιαπωνική φιλοξενία στο Ντάιτο ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο τραπέζι προς τιμήν της ελληνικής αποστολής του ΗΡΑΚΛΗ με φόντο την ελληνική και την ιαπωνική σημαία ενώ ένα μικρό αυτοσχέδιο συγκρότημα ιαπώνων τραγούδησε τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Το γεύμα ήταν προσφορά του Κεν Νακακίτα, μέλους της Nakakita Seisakusho Co.LTD. O Κεν Νακακίτα είναι προσωπικός φίλος του έλληνα προξένου στην Οσάκα της Ιαπωνίας, Ισίδωρου Μαρτάκη.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πρωινή περιήγηση σε αξιοθέατα τμήματος της αρχαίας πόλης του Κιότο και βόλτα στο κέντρο της σύγχρονης πόλης πραγματοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα.
Τα δύο πρόσωπα του Κιότο εντυπωσίασαν την αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ. Από τη μια η αρχαία πόλη με τις παγόδες και τους ανθισμένους κήπους, κι από την άλλη η σύγχρονη πόλη με τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, τα πανύψηλα τετραγωνισμένα κτίρια δίπλα, τα μικρά παραδοσιακά ιαπωνικά σπίτια και τις ήσυχες γειτονιές.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πρωινό περίπατο στο λόφο της Νάρα με τον εντυπωσιακό βουδιστικό ναό, τα χιλιάδες ελεύθερα ήμερα ελάφια, τους όμορφους κήπους και το μεγάλο δάσος πραγματοποίησε η αποστολή ενώ το απόγευμα οι αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ έκαναν προπόνηση στο Nτότζο του Ακιχίρο Ματσούρα στη Τσουροχάση.
Ο περίπατος στη Νάρα ήταν μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες για τους μικρούς αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ, καθώς είχαν την ευκαιρία να χαρούν τη φύση και να παίξουν με ήμερα ελάφια του ναού. Τα ελάφια αυτά θεωρούν οι βουδιστές οτι είναι ιερά κι ανήκουν στο θεό τους τον Βούδα.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Το απόγευμα έγινε προπόνηση στο Ινστιτούτο Μελέτης του Τζούντο Κόντοκαν. Την αποστολή υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας του Κοντοκαν Τακέο Καβασάκι. Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ πρόσφερε δώρα και έλαβε από τους δασκάλους του Κόντοκαν μία αναμνηστική φωτογραφία για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του Τζούντο. Η αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ είχε την τύχη να βρίσκεται εκεί ενώ γιορτάζονται τα 130 χρόνια του αθλήματος και να συναντήσει το σημαντικότερο δάσκαλο του Τζούντο, επικεφαλής των δασκάλων του Κόντοκαν, τον δάσκαλο Νισιόκα, ο οποίος έχει 9 νταν.


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τη συνδρομή του κύριου Ισίδωρος Μαρτάκη, έλληνα πρόξενου στην Οσάκα της Ιαπωνίας, για την ανταλλαγή αθλητών στα πλαίσια των σχέσεων φιλίας, που αναπτύσσονται μέσω του αθλήματος τζούντο, ζήτησε ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινός Μαϊστρέλλης.
Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η Δέσποινα Μαυρομάτη, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου ΖΥΘΟΣ στη Θεσσαλονίκη, η ειδική παιδαγωγός και διδάκτορας των Επιστημών της Αγωγής, εξωτερική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Ελλάδας, Αντα Νάνου, κι ο Αυγουστίνος Λουφάκης, ιδιοκτήτης της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ στη ΒΙΠΕ νομού Θεσσαλονίκης. Η κυρία Μαυρομάτη ως εκπρόσωπος ελλήνων παραγωγών συζήτησε με τον πρόξενο για την καλή ποιότητα συγκεκριμένων ελληνικών προϊόντων της βόρειας Ελλάδας, τα οποία θα ενδιέφεραν την ιαπωνική αγορά. Η διδάκτορας Αντα Νάνου εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την εκπαιδευτική και κοινωνική πολιτική του ιαπωνικού συστήματος στον τομέα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Ο πρόξενος Ισίδωρος Μαρτάκης, δεσμεύτηκε στον προπονητή του ΗΡΑΚΛΗ ότι θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης ευχαρίστησε τον κύριο Μαρτάκη και τον προσκάλεσε στη Θεσσαλονίκη.
Το απόγευμα, οι αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ έκαναν την απογευματινή τους προπόνηση στο «Ντότζο Κάμη» της πόλης Κάμη. Τον ΗΡΑΚΛΗ συνόδευσε η Σάεκο Ματσούρα, η οποία διδάσκει τζούντο στη Σαμόα ως απεσταλμένη της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το «Ντότζο Κάμη» υποδέχτηκε την ελληνική ομάδα με την επιγραφή «Καλώς ήλθατε» στα ελληνικά.
Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η απογευματινή προπόνηση τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ πραγματοποιήθηκε στο Ντότζο του Σούντοκαν, δίπλα στο Κάστρο της ΟΣΑΚΑ, παράλληλα με την προπόνηση του αθλήματος Κέντο, που διεξαγόταν στον ίδιο χώρο. Σημειώνεται ότι τα δύο αθλήματα, Τζού-ντο ( = ο ευγενικός δρόμος) και Κέ-ντο ( = ο δρόμος του σπαθιού) είναι ενταγμένα στο αθλητικό πρόγραμμα της ιαπωνικής εκπαίδευσης. Οι μαθητές επιλέγουν ένα από τα δύο αθλήματα στα πλαίσια της υποχρεωτικής τους εκπαίδευσης στα σχολεία.
Στο τέλος της προπόνησης η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ο προπονητής, Αυγερινός Μαϊστρέλλης πρόσφερε δώρα στους δασκάλους του τζούντο. Η ομάδα είχε, επίσης, την τύχη να παρακολουθήσει τις θεαματικές ασκήσεις εκσπάθισης των Σαμουράι.

Παρασκευή 2 Απριλίου και Σάββατο 3 Απριλίου

Η προπόνηση του ΗΡΑΚΛΗ έγινε την Παρασκευή στο Ντότζο του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου της πόλης του Γιάο. Το «Ντότζο Γιάο» υποδέχτηκε την ελληνική ομάδα με την επιγραφή «Καλώς ήλθατε» στα ελληνικά. Το Σάββατο η προπόνηση του ΗΡΑΚΛΗ έγινε για δεύτερη φορά στο Ντότζο της πόλης του Ντάιτο. Την εκπαίδευση των ελλήνων αθλητών, Γιώργου Σημαδόπουλου και Στέφανου Καλοτεράκη, έκανε ο δάσκαλος Ακιγιάμα, πατέρας του γνωστού αθλητή της Ιαπωνίας, μέλους της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, Κένζι Ακιγιάμα.

Κυριακή 4 Απριλίου

Τη 16η θέση μεταξύ 46 συμμετεχόντων ομάδων πήρε η ομάδα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ στο Φιλικό Τουρνουά, που διοργάνωσε το Κίβι Κλάμπ (Kiwi Club – οργάνωση προώθησης του αθλήματος τζούντο), στο Ντότζο του Σούντοκαν, με αφορμή την παρουσία του ΗΡΑΚΛΗ στην Οσάκα.
Ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης σχολιάζοντας τις επιδόσεις των αθλητών του ΗΡΑΚΛΗ είπε: «Η παιδική ομάδα τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ κατέκτησε τη 16η θέση ανάμεσα σε 46 ομάδες που συμμετείχαν στο Τουρνουά. Όλα τα παιδιά σημείωσαν από μία τουλάχιστον νίκη. Ο Παύλος και ο Ιάσονας Λουκάκης κατέκτησαν 4 νίκες. Ο Μιχάλης Λουφάκης 3 νίκες, η Αμαλία Λουφάκη 2 νίκες, και από μία νίκη κατάκτησαν ο Νίκος Δήμου, ο Ιωσήφ Τερζόπουλος, η Ευφημία Τερζοπούλου, η Αρτεμης Μαϊστρέλλη. Ο Χάρης Ηλιάδης κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε ιαπωνικό τατάμι ενώ στο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας Παίδων Κορασίδων Β’ είχε δύο ήττες. Και ο μικρότερος αθλητής του ΗΡΑΚΛΗ, Αλέξανδρος Μαϊστρέλλης, 4 ετών, έκανε την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στο ιαπωνικό τατάμι.».
Τη σημαντική αυτή θέση κατέκτησε ο ΗΡΑΚΛΗΣ μετά από καθημερινές πολύωρες προπονήσεις, οι οποίες συνέβαλαν αποφασιστικά στη βελτίωση των επιδόσεων της ομάδας.
Πριν την έναρξη του τουρνουά ο πρόεδρος του Κίβι Κλάμπ, Χασιμότο Χίτοσι, είπε: «Το 2009 το Κίβι Κλάμπ συμμετείχε στο Διεθνές Τουρνουά – ΙΘΑΚΗ 2009 Ενάντια στο Ντόπινγκ και τα Ναρκωτικά. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας, που ήρθαν για το σημερινό Τουρνουά. Στόχος μας είναι η ελληνική και η ιαπωνική ομάδα να αποκτήσουν από πολύ μικρή ηλικία την ικανότητα να παίζουν τζούντο, ώστε μεγαλώνοντας να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.». Το λόγο πήρε το μέλος του Κίβι, Γιάσου Χίντε Νακαγιάμα, πρώην υφυπουργός διεθνών σχέσεων: «Θέλουμε, μέσα από το Κίβι Κλάμπ, η ελληνική και η ιαπωνική ομάδα να φτάσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.». Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ, Αυγερινός Μαϊστρέλλης, τέλος, σημείωσε: «Αδέρφια μας, σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1908, όταν ήταν, ακόμα, υποδουλωμένη στην οθωμανική κυριαρχία. Σας ευχαριστούμε, για τον καπετάνιο σας που το 1922 έσωσε έλληνες από την Καταστροφή της Σμύρνης. Οι λαοί μας μπορεί να είναι διαφορετικοί αλλά είναι και τόσο κοντινοί. Είμαστε εδώ για να διδαχτούμε το πνεύμα και το ήθος του τζούντο. Αυτό, που μας ενώνει είναι το όνειρο του ιδρυτή του τζούντο Τζιγκόρο Κάνο. Αυτό, που σήμερα ενώνει τους λαούς, είναι οι μικρές και μεγάλες Ολυμπιάδες. Σήμερα, εδώ, κάτω από το Κάστρο της Οσάκα εμείς, που έχουμε σύμβολο της πόλης μας το Λευκό Πύργο, θα δώσουμε μαζί σας αυτούς τους αγώνες.». Ο κύριος Μαϊστρέλλης πρόσφερε δώρα στα μέλη του Κίβι Κλάμπ
Μετά την ολοκλήρωση του Τουρνουά η αποστολή επισκέφθηκε το Κάστρο της Οσάκα.

Γεύμα του ΗΡΑΚΛΗ με το Κίβι Κλάμπ

Ένα πλουσιοπάροχο γεύμα με κινέζικη κουζίνα πρόσφερε το Κίβι Κλάμπ στην αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ, το απόγευμα της Κυριακής, μετά το Τουρνουά. Σε μεγάλο κινέζικο εστιατόριο, έχοντας θέα ένα από τα όμορφα κανάλια της Οσάκα με τις ανθισμένες κερασιές στις όχθες του, οι αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ βραβεύτηκαν από το Κίβι Κλάμπ με μετάλλια και ο προπονητής τους, Αυγερινός Μαϊστρέλλης, βραβεύτηκε με τιμητικό δίπλωμα από τον πρόεδρο του Κίβι Κλάμπ Χασιμότο Χίτοσι. «Σήμερα δε μιλήσαμε ούτε ιαπωνικά ούτε ελληνικά, αλλά μίλησαν οι καρδιές μας μέσα από το τζούντο.» δήλωσε ο Αυγερινός Μαϊστρέλλης. Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ έγινε επίτιμο μέλος του Κίβι Κλάμπ τον Ιούνιο του 2009. Με σύντομους χαιρετισμούς, ανάμεσα σε εκλεκτούς καλεσμένους, τίμησαν την ελληνική αποστολή ο πρόεδρος του Κίβι Κλάμπ, Χασιμότο Χίτοσι, το μέλος Γιάσου Χίντε Νακαγιάμα, πρώην υφυπουργός διεθνών σχέσεων, ο Τακασι Οτσούκα και ο δάσκαλος του Ντότζο του Ντάιτο, Μιγιαζάκι Κατσούο.

Δευτέρα 5 Απριλίου

Απογευματινή προπόνηση στο Ντότζο του Ακιχίρο Ματσούρα, στην Τσουρουχάση έκανε ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Οι αθλητές της παιδικής ομάδας μετά την προπόνηση κατέκτησαν τη «μωβ» ζώνη (δηλαδή την καφέ παιδική) με γραμμένα τα ονόματά τους στα ιαπωνικά ενώ ο Σημαδόπουλος Γιώργος και ο Στέφανος Καλοτεράκης κατέκτησαν την καφέ ζώνη κι ο Δημήτρης Παραπαβέσης κατέκτησε την πράσινη ζώνη
Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ελληνική αποστολή του ΗΡΑΚΛΗ επέστρεψε στην Ελλάδα με χαμόγελα και νίκες.

Βασικός πυρήνας της αποστολής των 42 μελών:

Αυγερινός Μαϊστρέλλης, προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ

Αθλητές: Νίκος Δήμου 11 ετών, Χάρης Ηλιάδης 13 ετών, Στέφανος Καλοτεράκης 26 ετών, Αμαλία Λουφάκη 10 ετών, Ιάσωνας Λουφάκης 13 ετών, Μιχάλης Λουφάκης 14 ετών, Παύλος Λουφάκης 11 ετών, Αρτεμη Μαϊστρέλλη 8 ετών, Αλέξανδρος Μαϊστρέλλης 4 ετών, Δημήτρης Πραπαβέσης 17 ετών, Γιώργος Σημαδόπουλος 21 ετών, Ευφημία Τερζοπούλου 10 ετών
Γονείς αθλητών: Κώστας Δήμου και Τάνια Βουζαρανίδου – Δήμου, Αναστασία (Τάτη) Παπαλάμπρου – Ηλιάδη, Λουφάκης Αυγουστίνος και Λουφάκη Δωροθέα, Τερζόπουλος Βασίλης και Δέσποινα Μαυρομάτη, Αυγερινός Μαϊστρέλλης και Αντα Νάνου.



κυριακή, 11 απριλίου 2010


ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΑΚΑ

ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΣΑΚΑ
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 16η ΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 46 ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΣΑΚΑ
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΧΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΙΚΗ ΕΝΩ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΑΣΩΝ ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΕΣ Η ΑΜΑΛΙΑ ΛΟΥΦΑΚΗ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ
Ο ΙΩΣΗΦ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ, Η ΕΥΦΗΜΙΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΙΚΗ
Ο ΧΑΡΗΣ ΙΛΙΑΔΗΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΑΤΑΜΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π-Κ Β ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ
Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΑΛΕΞΑΔΡΟΣ ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΑΤΑΜΙ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΜΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΛΟΤΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΑΠΑΒΕΣΗΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΣΑΚΑ
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΪΣΤΡΕΛΛΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΩΣΤΕ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Περγαντή (6976869927,mariaperg.11@gmail.com).

Πηγή:iraklis-judo

1 σχόλιο:

toitmat είπε...

Βέβαια θα ήθελα να μας βάλεις και φωτογραφίες από την πόλη αν έχεις για να πάρουμε και μια άποψη της σημερινής Οσάκα. Κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.


Related Posts with Thumbnails