Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Θεωρίες συνομωσίας







Από το blog Προς Εμμαούς.
"Επανερχόμενοι τώρα στο Θείρσιο έχουμε να πούμε, πως τα σχέδια των αγιογραφιών του, τα δώρισε το 1890 στην Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρία. Το επόμενο έτος εκτέθηκαν στο Ζάππειο, όπου και φωτογραφήθηκαν. Τις φωτογραφίες αυτές χρησιμοποίησαν σαν πρότυπα όλοι σχεδόν οι μετέπειτα αγιογράφοι και έτσι «κακοποίησαν» πολλούς Ναούς ανά την επικράτεια. Ποιος π.χ. δεν έχει δει σε αρκετούς Ναούς πάνω από την Ωραία Πύλη να είναι ζωγραφισμένο ένα μάτι. Ένα μάτι, του Θεού προφανώς, που παραπέμπει σε Θεό «κατάσκοπο» και όχι στο δικό μας Θεό, που είναι Θεός της αγάπης. Τα τελευταία χρόνια, σε όσους Ναούς γίνεται αγιογράφηση, στη θέση του ματιού αγιογραφείται πλέον ο Μυστικός Δείπνος."


"Ο οφθαλμός ο τα πανθ' ορά": Κατάλοιπο στους Ιερούς Ναούς Δυτικής Αγιογραφίας


ΘΕΩΡΙΕΣ ΡΟΚ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΙΟΝΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΡΟΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.











ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΕΣΤ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μου αρεσει η ροκ και η μεταλ, και θεωρω οτι τα "ευθεως" μεταδιδομενα μηνυματα ειναι πιο αποτελεσματικα απο τα λεγομενα "αναποδα". Θελω να πω οτι μερικα που λεγονται απο καποιους ειναι υπερβολικα. Γι απαραδειγμα, μαζι με εναν φιλο μου καναμε το πειραμα. Βαλαμε αναποδα (με το cool edit pro) το κομματι "Hotel California" (που λεγεται απο καποιους οτι αν παιχτει αναποδα, ακουγεται μερος σατανιστικης τελετης). Ομως δεν υπαρχει κατι τετοιο. Σε αρκετα αλλα, πρεπει να τα ακουσεις πολλες φορες αναποδα και ισως "ακουσεις" κατι σαν.

Spyborg είπε...

οταν ολη δυτικη ευρωπη με το ΡΩΜΑΙΚΑΘΟΛΙΚΗΣΜΟ ΕΣΠΑΓΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΜ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΛΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ

toitmat είπε...

Σαφώς και δεν είναι μόνο η ροκ και η μέταλ, αλλά όλα τα είδη που έχουν απήχηση σε πολύ κόσμο, όπως π.χ το τραγούδι της Σπιάρς που το έβαλα ανάποδα με ένα πρόγραμμα και όντως έλεγε αυτά που το βίντεο υποστηρίζει.

Το θέμα είναι ότι το απαγορευμένο και το "κακό" και το προκλητικό πάντα θα είναι της μόδας. Από εκεί και πέρα έχει σημασία και η ιδιαίτερη προσωπικότητα του άλλου που θα δεχτεί το μήνυμα.

Θα δώσω ένα παράδειγμα, όταν ήμουν μικρός πολλοί φίλοι μου, μαζί και εγώ ακούγαμε μέταλ. Ένω εγώ δεν επηρεάστηκα και ξεχώρισα στο μυαλό μου τις δύο έννοιες, την διασκέδαση και το "διαφημιστικό" της κομμάτι, αυτοί ενδιαφέρθηκαν λίγο περισσότερο γι αυτό το κομμάτι με δικαιολογία το ίδιο το συγκρότημα.

Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Πότερ είναι 100 φορές πιο επικίνδυνος γιατί περιέχει πρακτικές γνωστές μόνο σε αποκρυφιστές και μάγους, και ας ισχυρίζεται η συγγραφέας του ότι τα έβγαλε από το μυαλό της. Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται από τέτοιες οργανώσεις.

Το θέμα γενικά της πλύσης εγκεφάλου είναι πολύ μεγάλο.

Unknown είπε...

Η διακριση που λες , φιλε Χρηστο, ειναι πολυ σημαντικο πραγμα. Το να ξεχωριζει καποιος την διαφημηση απο την διασκεδαση. Και εγω που ακουω, δεν με επιρρεασε καθολου προς την ..απιστια.


Related Posts with Thumbnails