Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ελεγκτικό Συνέδριο


Η περικοπή 13ου, 14ου μισθού ίσως προκαλέσει αθρόες προσφυγές στη Δικαιοσύνη


Συνταγματικό και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ωστόσο, ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος Σχοινιωτάκης υπογραμμίζει ότι η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης δεν αποκλείεται να προκαλέσει αθρόες προσφυγές στην Ευρωπαϊκή και ελληνική Δικαιοσύνη. Και αυτό, γιατί «ενδεχόμενα οι ρυθμίσεις αυτές να παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα».
Ακόμη, ο κ. Σχοινιωτάκης ασκεί έντονη κριτική τόσο στα «σκληρά και αδυσώπητα μέτρα που υπαγόρευσεν η «τρόικα», η Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ», όσο και για τους «χρυσούς μισθούς» των Golden boys και Golden girls. Δεν παραλείπει ακόμη να εκφράσει την ελπίδα ότι «τα σκληρά όντως μέτρα θα βοηθήσουν στην επιτυχή αντιμετώπιση της φοβερής οικονομικής λαίλαπας που καταταλαιπωρεί τη χώρα μας».
Καταλήγει δε ότι τα οικονομικά μέτρα είναι «η πλέον ελπιδοφόρος αντιμετώπιση της υπάρχουσας κρίσης, η οποία για να αποφέρει θετικά αποτελέσματα πρέπει να στηριχθεί με εθνική ενότητα και ομοψυχία όλων των ελλήνων απανταχού γης».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΣΧΟΙΝΙΩΤΑΚΗ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!


ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΧΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ. ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΞΕΤΙΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails