Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μείωση της διδακτέας ύλης από την Ε' Δημοτικού μέχρι την Α' Λυκείου


Αλλαγές στη διδακτέα ύλη των μαθημάτων στις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, στο γυμνάσιο και στην Α΄ Λυκείου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο παιδείας.

Επιπλέον μέσα στο πλαίσιο των αλλαγών συμπεριλαμβάνεται και η εισαγωγή ηλεκτρονικών βιβλίων στα σχολεία, η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και τα πιλοτικά δημοτικά. Το μεσημέρι η Άννα Διαμαντοπούλου θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις αλλαγές που ετοιμάζονται καθώς και για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας. Ο νέος σχεδιασμός στοχεύει στην ανάπτυξη ικανοτήτων των μαθητών, όπως η επικοινωνία στη μητρική γλώσσα, στις ξένες γλώσσες και στα μαθηματικά.
Δάσκαλοι και καθηγητές θα προσπαθούν να προετοιμάζουν τους μαθητές για την επόμενη μέρα από το σχολείο ώστε να τους επιτραπεί η ενασχόληση και με άλλες δραστηριότητες τις υπόλοιπες ώρες της μέρας. Επίσης η εξεταστέα ύλη θα μειωθεί και θα υπάρξει εξορθολογισμός στην ύλη των μαθημάτων θετικής κατεύθυνσης για Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού, για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου. Σκοπός είναι οι μαθητές να διδάσκονται την ουσία του κάθε μαθήματος και να μην επιβαρύνονται με περισσές λεπτομέρειες. 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails