Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Συν 1,5 δις ευρώ τα πρόσθετα μέτρα για το 2010

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΣ , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΙΔΗΣΗ.


Μέτρα συνολικού ύψους 1,5 δισ ευρώ, θα πρέπει να λάβει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό είναι, ποσοτικοποιημένα, το μήνυμα που έστειλε το χθεσινό Eurogroup στην Αθήνα και θα το μεταφέρει αργά το απόγευμα ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου κ.Γ.Παπακωνσταντίνου κατά το ταξίδι της επιστροφής του.

Οι δε πληροφορίες αναφέρουν ότι επειδή δεν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για αύξηση φόρων και τελών, στο υπουργείο μελετούν ακόμα και το ενδεχόμενο της περικοπής επιδομάτων στο δημόσιο, μολονότι ένα σχετικό ψαλίδι έχει ήδη γίνει. Εκτιμάται όμως ότι στο μεταξύ, σε πολλές ΔΕΚΟ, ο ...θεσμός επανήλθε από την πίσω πόρτα και γι' αυτό ετοιμάζεται νέα έφοδος. Για παράδειγμα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο εντοπισμός όλων των ακραίων περιπτώσεων που εξακολουθούν να ισχύουν, όπως το επίδομα για το πλύσιμο χεριών, το οποίο - μπορεί να ακούγεται υπερβολικό - εξακολουθεί να χορηγείται σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Επίσης ενδελεχής έρευνα θα γίνει στις συνολικές απολαβές του δημοσίου, οι οποίες, παρά την μείωση που έχει επέλθει εξακολουθεί - σε επίπεδο κονδυλίων - να παραμένουν σχεδόν ανέγγιχτες.

Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η δεξαμενή άντλησης των 1,5 δισ ευρώ, αν βεβαίως από το υπουργείο συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Όλι Ρεν και δεν εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν στη λήψη νέων μέτρων. Πάντως, γεγονός αποτελεί πως σε ό,τι επέμεινε με εμμονή το οικονομικό επιτελείο, τον τελευταίο χρόνος, στο τέλος διαψεύστηκε. Για παράδειγμα, απέκλειε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο η χώρα να καταφύγει στις "υπηρεσίες" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και στο τέλος, κατέφυγε. Μετά, απέρριπτε την επιτροοπεία της τρόικας και το Μνημόνιο. Και τα υπέστη. Πρόσφατα, υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ. Και πήγαμε. Ενώ, μέχρι χθες το πρωί επέμενε ότι δεν πρόκειται να λάβει πρόσθετα μέτρα λόγω της αναθεώρησης, προς τα επάνω, του ελλείμματος και θα τα λάβει...

ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.... 

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails