Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Συνεχίζει το Θεάρεστο έργο της η Επισκοπή Μπουρούντι

Ιεραποστολή
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Μπορούντι του Κονγκό χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι, Ρουάντας και Ανατολικού Κονγκό κ. Σάββα.
Η τελετή έγινε ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου παρουσία των ντόπιων κατοίκων Ορθοδόξων Χριστιανών.
Ακολουθούν οι φωτογραφίες από το χαρμόσυνο γεγονός που υποδηλώνει την Ελληνική ανθρώπινη και πνευματική παρουσία και στα πιο δύσβατα σημεία του πλανήτη μας.





Λίγα λόγια για την Επισκοπή Μπουρούντι
Η Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντας ιδρύθηκε με Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο τον Οκτώβριο του 2009, περιλαμβάνει τα κράτη Μπουρούντι, ένα από τα φτωχότερα του πλανήτη, την Ρουάντα και το πάντα φτωχό και ταλαιπωρημένο Ανατολικό Κονγκό.
Είμαστε ακόμα στην αρχή, ο δρόμος είναι μεγάλος όμως η ηθική και υλική σας συμπαράσταση μας δίνει κουράγιο να αγωνιστούμε στις δύσκολες αλλά γεμάτες ελπίδα αυτές χώρες.
Η κατάσταση σε αυτή την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών είναι η πιο δύσκολη στην Αφρική.

Τα σημάδια του εμφυλίου και της γενοκτονίας είναι νωπά, χιλιάδες πρόσφυγες, μεταξύ αυτών πάρα πολλά μικρά παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους βρίσκονται στα όρια της ζωής και του θανάτου, αρρώστιες και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Το Μπουρούντι είναι μια μικρή και πανάκριβη χώρα, εγχώρια παραγωγή δεν υπάρχει αυτό συμβάλει στην μεγάλη φτώχεια. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να αγοράσουν τα λίγα εισαγόμενα προϊόντα ενώ η έλλειψη βασικών αγαθών είναι εμφανής.

Δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το κράτος και σύστημα υγείας δεν υπάρχει, τα πολύ σοβαρά περιστατικά κατευθύνονται στην Κένυα ή την Νότιο Αφρική με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Καθημερινά χάνονται δεκάδες ζωές ιδίως παιδιά τα οποία ήδη ταλαιπωρημένα και υποσιτισμένα δεν αντέχουν οι αποκαμωμένοι οργανισμοί τους να αντιμετωπίσουν ούτε μια απλή ασθένεια. Μαλάρια, τύφος, κίτρινος πυρετός, χολέρα, ηπατίτιδα, AIDS, μαστίζουν αυτούς τους ανθρώπους και αυτά τα παιδιά, έχουν όμως και αυτά δικαίωμα στην ζωή.

Το κράτος δεν έχει την δυνατότητα να παράσχει εκπαίδευση εξ΄ αιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης και η αμάθεια βρίσκεται στον υψηλότερο δείκτη, όλοι περιμένουν από την Ιεραποστολή και εμείς με την βοήθειά σας προσπαθούμε.
Στην Ρουάντα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και φοβούμαι ότι η περιγραφή δεν θα εκφράσει την υπάρχουσα κατάσταση.

Στο Ανατολικό Κονγκό, το πάντα φτωχό και ταλαιπωρημένο, το αδικημένο ο ανταρτοπόλεμος είναι σε εξέλιξη, ένας πόλεμος συμφερόντων των δυτικών προς εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής.
Η Επισκοπή με την στήριξή σας αναπτύσσει σημαντικό Ιεραποστολικό Κοινωνικό - Ανθρωπιστικό Έργο το οποίο σας παρουσιάζω:

* Λειτουργία Σχολείων στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Βασιλείου Ουβίρας-Ανατολικό Κονγκό φοιτούν 450 μαθητές στα Δημοτικά και 150 στα Νηπιαγωγεία.
* Διανομή φαγητού στην προσφυγική περιοχή Γκαγκάρας στο Μπουρούντι.
* Διανομή φαγητού στις Αστυνομικές και Δικαστικές Φυλακές του Μπουρούντι.
* Συντήρηση αγάμων μητέρων.
* Υποτροφίες σε 30 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.
* Περίθαλψη απόρων.
* Παροχή Φαρμάκων.
* Διανομή τροφίμων σε 250 άτομα.
* Διανομή τετραδίων και γραφικής ύλης σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά υπάρχει λογαριασμός στο όνομα της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό     146 / 29 61 52 - 05
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Επίσκοπο στο e-mail:  frsavvas@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο Facebook: Episkopi Burundi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails