Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Το ΔΝΤ χορηγεί δάνειο 400 εκατ ευρώ στα Σκόπια




Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκεται από σήμερα στα Σκόπια, όπου τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, σχετικά με τους όρους για τη χορήγηση δανείου 400 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο αυτό προσφέρθηκε στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο, στη Νέα Υόρκη.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι, γίνεται λόγος για μία "ανοικτή γραμμή πίστωσης", που είναι το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΔΝΤ, το οποίο αποσκοπεί στη στήριξη χωρών με υγιή οικονομική πολιτική, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι, η προσφορά του ΔΝΤ θα εξεταζόταν από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μαζί με τους εμπειρογνώμονες και τους επιχειρηματίες κι αν εγκριθεί και χορηγηθεί, τα κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις κεφαλαίου, για τη στήριξη του προϋπολογισμού, καθώς και για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου αυτού που προφέρει στην ΠΓΔΜ το ΔΝΤ είναι τριετής, με επιτόκιο μόλις 1,3%.


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails