Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γιατροί και φαρμακοποιοί θησαύριζαν από υπερσυνταγογράφηση

ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.


Νέα στοιχεία για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς που θησαύριζαν μέσω της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων έρχονται στη δημοσιότητα. Στη διάθεση της διοίκησης του ΙΚΑ βρίσκεται η λίστα με 200 γιατρούς, οι οποίοι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010 συνταγογραφούσαν ακόμη και σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους, βάζοντας στην τσέπη τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΙΚΑ έχουν μπει επίσης εκατοντάδες φαρμακοποιοί, οι οποίοι εκτελούσαν χιλιάδες συνταγές, πολλοί σε συνεργασία με τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Ποσά που δεν δικαιολογούνται από το "πόθεν έσχες"


Πάνω από 2.000 γιατροί ιδιώτες και του δημοσίου, που δήλωναν στην εφορία χαμηλά εισοδήματα είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία και τραπεζικές καταθέσεις που "κόβουν την ανάσα" -από ένα εκατομμύριο ευρώ έως και 10 εκατ.- που δεν είχαν δηλωθεί ως εισόδημα.

Την πρώτη θέση στη λίστα είχαν τον Ιούνιο του 2010 οι παθολόγοι και ακολουθούν χειρουργοί και οι νευρολόγοι.
Χίλιες από τις περιπτώσεις αφορούν ιατρούς της Βορείου Ελλάδας και 250 της περιοχής του Κολωνακίου.

Οι ελεγκτές εξετάζουν αν οι καταθέσεις αυτές προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών, ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται και σε ξένες τράπεζες.
Οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν ήδη αποστείλει τους φακέλους στις αρμόδιες Εφορίες. Εκεί θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails