Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Περί Γαβρά

Σε ένα άλλο μπλόγκ το Αλφειός Ποταμός, στις 19/08/2009 αναρτήθηκε το κάτωθι κείμενο.





"Όποιος δεν προσέχει,πατά σε "μπανανόφλουδες"!


Στη βεβιασμένη προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τους ρασοφόρους,πελαγοδρομούν!Μπερδεύονται και γίνονται...απρόσεκτοι!

Πηγή...

Στο άρθρο ( http://www.antinews.gr/?p=10421 ) του antinews.gr διατυπώνετε ο ισχυρισμός ότι ο Γαβράς έκανε λάθος δείχνοντας ρασοφόρους χριστιανούς ζηλωτές να γκρεμίζουν το δυτικό αέτωμα της εισόδου του Παρθενώνα διότι διασώζεται γραφική απεικόνιση του Παρθενώνα από το ζωγράφο Ζακ Κάρρευ (J. Carrey) από το 1674 που εμφανίζει το αέτωμα σχεδόν ακέραιο!

Έλα ντε, όμως που ο Γαβράς δεν έκανε λάθος! διότι στο φιλμάκι του δεν αναπαριστά το δυτικό αέτωμα όπως επιχειρεί να μας παραπλανήσει το σχετικό άρθρο του antinews.gr αλλά αναπαριστά το ανατολικό αέτωμα το οποίο όπως διαβάζουμε στο http://users.thess.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/parthenonas/An.ae/an%20aetoma.htm από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια είχε χαθεί το μεσαίο τμήμα του αετώματος κι έτσι η σύνθεση παραμένει άγνωστη. Αυτό ακριβώς το ανατολικό αέτωμα είναι που αναπαριστά στο φιλμ του ο κ. Γαυράς εκεί που εμφανίζει το ιερό της εκκλησίας με τον σταυρό. Άλλωστε το ιερό μιας εκκλησίας μόνο ανατολικά θα μπορούσε να βρίσκετε και όχι δυτικά.

Δείτε ξανά περισσότερο προσεκτικά το σχετικό To λογοκριμένο βίντεο του Κώστα Γαβρά για τον Παρθενώνα και θα καταλάβετε"


Όμως αγαπητοί μου αυτό που το βιντεάκι του κυρίου Γαβρά μας δείχνει, είναι κάτι που ΔΕΝ συμφωνεί με τα σκίτσα του Carrey που επισκέφθηκε τον Βράχο της Ακρόπολης το 1674. Άρα ο κύριος Γαβράς, προφανώς παρακινημένος από κάποιους που δεν θέλουν την ιστορική αλήθεια, δυστυχώς σκηνοθέτησε ένα βιντεάκι που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία. Είναι καλό για τα εφέ του, αλλά τα εφέ και τα χρήματα δεν σημαίνουν οτι αφηγείσαι απαραίτητα και την πραγματική ιστορία.

Και αν συνθέσουμε αυτές τις δύο εικόνες έχουμε...



Πηγή δεύτερης εικόνας

Μα πώς στο καλό επανήλθε το κομμάτι του αετώματος που υποτίθεται ότι είχε καταπέσει εκατοντάδες χρόνια πριν, για να μπορέσει ο Carrey το 1674 να το ζωγραφίσει;
Μήπως δεν είχε πέσει και αντ' αυτού "έπεσε" άλλος(βλ. Γαβράς) σε πλάνη και προσπαθεί να πλανήσει και εμάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails