Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Διάλογος με πεντηκοστιανό (3)

Τα παρακάτω είναι από διάλογο με Πεντηκοστιανό που έγινε στο egolpion.
Συζητιούνται τα θέματα της αρπαγής της εκκλησίας πριν την έλευση του Αντίχριστου, την σχετική μεσιτεία των αγίων, και για αποστολικές παραδόσεις που δεν βρίσκονται στα βιβλία της Καινής διαθήκης. Ο συνομιλητής ‘’Γιάννης’’ χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα της ΕΑΕΠ (Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής) τα οποία σημειώνονται με κόκκινο.


Συμφωνώ αγαπητέ, αλλά ο Παύλος λέει να κρατάνε τις παραδόσεις τις οποίες τους εδίδαξαν οι απόστολοι είτε δια του λόγου του θεού είτε διά των επιστολών των αποστόλων.

Απάντηση………

Δεν λέει ‘’δια του λόγου του Θεού’’!! Εσύ το βάζεις σκοπίμως!!!

Δες τι γράφει……….’’ Λοιπόν, αδελφοί, μένετε σταθεροί και κρατείτε τας παραδόσεις, τας οποίας εδιδάχθητε είτε διά λόγου είτε δι’ επιστολής ημών.

(Β Θες/κεις 2, 15)

‘’Ειτε δια λογου ειτε δι επιστολης ΗΜΩΝ’’. Ημών των αποστόλων!! Σε αποστολικές παραδόσεις αναφέρεται. Οι ‘’δια λόγου’’ ΔΕΝ υπάρχουν στην Καινή διαθήκη. Ξέρεις που φανερώνονται? Στα μεταποστολικά συγγράμματα και στην εκκλησιαστική ιστορία όπου μαρτυρούνται πρακτικές της αρχαίας εκκλησίας που δεν φαίνονται στην Καινή διαθήκη, διότι η Καινή διαθήκη δεν τα έχει όλα!! Αυτή η παράδοση η Ιερή των αποστόλων έμεινε στους κόλπους της εκκλησίας.

Γράφει ο απ Παύλος….’’ και α ηκουσας παρ εμου δια πολλων μαρτυρων ταυτα παραθου πιστοις ανθρωποις οιτινες ικανοι εσονται και ετερους διδαξαι’’

(Β Τιμόθεου 2,2)

Τι λέει;
Ότι, Τιμόθεε όσα άκουσες (προφορικά δηλαδή) από μένα (αποστολικές παραδόσεις), ΑΥΤΑ να ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ σε πιστούς ανθρώπους (αυτά και όχι άλλα πράγματα) που θα είναι ικανοί και άλλους να διδάξουν, που σημαίνει ότι μιλάμε πλέον για διδασκαλία της εκκλησίας από τον Παύλο ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. Υπάρχει ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!

Αποστολικές παραδόσεις εκτός Καινής Διαθήκης!! Πεντακάθαρα τα λέει!!

Εσείς τις καταπατάτε και τις απορρίπτεται σαν αιρετικοί που είστε. Και για αυτό και είστε διχασμένοι στον Προτεσταντισμό. Στο Ηράκλειο που ήμουν ξέρω 10 εκκλησίες της πεντηκοστής που ο καθένας λέει ότι έχει ΜΟΝΟ την Αγία Γραφή, αλλά μεταξύ τους πιστεύουν διαφορετικά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails