Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Είναι η παρθενογένεση του Κυρίου αντιγραφή από άλλες θρησκείες; (Γ)

Τα παρακάτω που θα ακολουθήσουν, είναι από συζήτηση που είχα στο multiforums πριν καιρό, όπου διαπραγματευόμαστε το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ή δεν έχουν διαβάσει τις πηγές που δίνουν (καθώς λένε άλλα από αυτά που υποστηρίζουν ) ή βασίζονται στο ότι κανείς δεν θα τις ψάξει.

Εμείς όμως ψάξαμε, διότι ο χριστιανισμός ΔΕΝ φοβάται την έρευνα!!


Με κόκκινο είναι οι θέσεις ενός πανθεϊστή, με μαύρο οι απαντήσεις μου. Εδώ θα δημοσιεύσω μόνο τις θέσεις χωρίς να δημοσιεύσω τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε ένα φόρουμ. Όποιος θέλει, μπορεί να δεί τον διάλογο με όλες τις αντιδράσεις……..



Αστραία(κόρη του Δία και της θέμιδος),
Kατά τον Ησίοδο και τον Οβίδιο η Αστραία παρέμεινε επίσης για πάντα παρθένα,μέχρι που εγκατέλειψε τα εγκόσμια και κατέληξε στον αστερισμό της Παρθένου.
Απάντηση.....
Έμεινε παρθένα. Όπως και στην αρχαιότητα κάποιες κοπέλες διάλεγαν την παρθενία. Ποιά είναι η ομοιότητα με την Θεοτόκο που γέννησε με παρθενογένεση; Ως τώρα μου αναφέρετε παρθένες θεές που διάλεξαν απλά την παρθενία. Δεν γέννησαν ουδέποτε όπως η Παναγία. Απλώς εκφράζουν ένα ιδανικό της τότε εποχής.



Βριτομάρτις(Μινοϊκή Κρήτη),
Για την την προστάτιδα των ψαράδων επί Μινωικής εποχής Βριτομάρτις,κόρη του Δία και της Κάρμης,την κόρη του Ευβούλου, ή κατά τον Διόδωρο τον Σικελό κόρη της Λητούς,ήτοι αδερφή της Αρτέμιδος ή απλά η Μινωική εκδοχή της(Διοδ. Σικ. 5.76) δεν αλίευσα επίσης στοιχεία παρθενογένεσης ή κάποιου αλητήριου που της έσπασε την παρθενία.
Απάντηση.....
Εδώ τι να σχολιάσω. Το λέτε από μόνος σας.



Λοιπές ορκισμένες παρθένες θεές :
Αθηνά,

Απάντηση........

Η Μαρία όμως γέννησε τον Ιησού με παρθενογένεση. Άρα δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Δεν έχουμε αντιγραφή. Αν είχαμε αντιγραφή, θα άλλαζε το όλο σκηνικό. Δηλαδή, δεν θα χρειάζονταν να ευαγγελιστεί από τον Γαβριήλ, ούτε ο Ιησούς να γεννηθεί. Θα ερχόταν ουρανοκατέβατος. Ή θα γεννιόταν από το κεφάλι της Μαρίας, όπως αντίστοιχα γεννήθηκε η Αθηνά. Η παρθενία δεν ειναι δείγμα αντιγραφής από την στιγμή που υπήρχε ήδη ως θεσμός. Και μάλιστα και στο Ισραήλ αλλα και στην αρχαία Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails