Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αναίρεση αιρετικού κειμένου (γ)



5''.Γιατί μέσα στίς "ορθόδοξες" εκκλησίες δέν υπάρχουν προφήτες;Γιατί δέν υπάρχει αυτή η διακονία; Διότι η προφητεία είναι ένα από τά 9 χαρίσματα τού Αγίου Πνεύματος,καί τό χάρισμα αυτό τό δίνει ο Παράκλητος,τό Αγιο Πνεύμα,σέ πιστούς πού ο Χριστός τούς έχει βαφτίσει μέ Πνεύμα Αγιο. Αρα μέσα στήν "ορθόδοξη" εκκλησία δέν υπάρχει ούτε ένας βαφτισμένος μέ Αγιο Πνεύμα.Αυτό αφήνει πολλά ερωτηματικά,Μήπως ο Κύριος δέν είναι κάν εκεί μέσα'';




Ποιός σου είπε ότι δεν υπάρχουν; Ανά τους αιώνες υπήρξαν πολλοί γνήσιοι προφήτες στην Ορθοδοξία. Αρκεί να διαβάσει κανείς τους μυστικούς Πατέρες αλλά και τους σύγχρονους Πατέρες. Προφήτες και όχι ψευδοπροφήτες όπως τους Πεντηκοστιανούς. Ο αρθρογράφος ‘’ξέχασε’’ πόσες φορές οι προφήτες της ΕΑΕΠ ‘’προφήτευσαν’’ την αρπαγή και απέτυχαν. Ακόμα και ψευδοπροφητειες που έγιναν για συγκεκριμένα άτομα (πέραν από τις αόριστες στυλ τρεχαγύρευε σε ποιόν αναφέρεται). Ως πρώην μέλος της ΕΑΕΠ έχω να διηγηθώ κωμικοτραγικές καταστάσεις, και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο γνήσιες είναι οι ‘’προφητείες’’ σας. Τα υπόλοιπα αυθαίρετα συμπεράσματα είναι λανθασμένα. Όταν ξεκινάει κανείς από ένα ψέμα, μετά όλα τα ‘’άρα’’ που θα πει είναι ψευδή επίσης. Είναι ακριβώς όπως η αλυσίδα με τους κρίκους. Αν χαλάσει ενας κρίκος, καταστρέφεται όλη η αλυσίδα.





'Γιατί σπάνια ο Κύριος εργάζεται μέσα στήν "Ορθοδοξία";Γιατί απλώς οί Πραγματικοί Χριστιανοί(Αγιοι) σπανίζουν.Γι'αυτό δικαιολογημένα οι "ορθόδοξοι" έχουν τόσους λίγους Αγίους.Ενώ οι Πεντηκοστιανές καί Ευαγγελικές εκκλησίες έχουν εκατομμύρια Αγίους,αφού τό 99% τών πιστών είναι αναγεννημένοι Χριστιανοί καί επομένως Αγιοι''.



Η Ορθοδοξία είναι γεμάτη από αγίους που θυσιάστηκαν για την Εκκλησία κατά τους διωγμούς. Έχει αγίους σε όλους τους αιώνες. Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη βλέπει όχλο που κανείς δεν μπορούσε να αριθμήσει. Όλοι αυτοί είναι άγιοι που τους τιμούμε την ημέρα των Αγίων Πάντων. Όσο για τον αγιασμό στην Πεντηκοστή, άσε κύριε αρθρογράφε γιατί έχω να σου διηγηθώ ιστορίες πικάντικες, έχω να σου πω για "αγίους" που δεν θέλουν να δουν ο ένας τον άλλο, για "αγίους" που υποσκελίζουν αλλήλους, και ένα σωρό άλλα. Τα παραμύθια περί αγιασμού αλλού. Σε εκείνους που δεν σας ξέρουν.





6.Γιατί όταν προσεύχονται δεν φοράνε μαντήλι στο κεφάλι;
Τι λέει ο Λόγος του Θεού γύρω από αυτό το θέμα;

Έτσι κάνουν οι αιρέσεις. Δημιουργούν την δική τους εικόνα για την "ορθοδοξία" για να την καταρρίψουν στην συνέχεια. Ποιός σου είπε ότι στην Ορθόδοξη Εκκλησία δεν υπάρχει το μαντήλι; Ξέρεις γιατί δεν γνωρίζεις τα βασικά περί Ορθοδοξίας; Γιατί απλά ποτέ δεν ήσουν Ορθόδοξος πραγματικά όπως και εγώ. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά αυτή η επίδειξη άγνοιας.



Υ.Γ Ανοίξτε το φόρουμ που είχατε να τα πούμε καλύτερα.................




Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails