Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατασκευή 1.600 κτηρίων στην Ιερουσαλήμ


Στο ανατολικό τμήμα της πόλης




Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών για τους εβραίους εποίκους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τον αραβικό τομέα που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.

Η απόφαση αυτή, που αναμένεται να προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων, ελήφθη ενόσω πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην ισραηλινή πρωτεύουσα σε μία προσπάθεια να αναθερμανθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

Η ισραηλινή απόφαση αφορά την κατασκευή επιπλέον 1.600 κατοικιών στο προάστιο Ραμάτ Σλόμο, έναν εβραϊκό εποικισμό στον ανατολικό τομέα της Ιερής Πόλης, που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, και που ουδέποτε αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα.

Την Δευτέρα, ο ισραηλινός υπουργός Περιβάλλοντος Γκιλάντ Ερντάν ανακοίνωσε την κατασκευή άλλων 112 κατοικιών στον οικισμό Μπεϊτάρ Ιλίτ, στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Βηθλεέμ.

"Η απόφαση της κατασκευής νέων οικιών σημαίνει ότι οι προσπάθειες των Αμερικανών απέτυχαν, εκτός του ότι απειλούν να μην αρχίσουν οι άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων", δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Παλαιστινιακής Αρχής.

"Είναι σαφές ότι το Ισραήλ δεν επιθυμεί ούτε την ειρήνη ούτε τις διαπραγματεύσεις και η αμερικανική διοίκηση θα πρέπει να απαντήσει στις ισραηλινές προβοκάτσιες χωρίς καθυστέρηση και να αποφασίσει να αναλάβει αποτελεσματική δράση αμέσως", πρόσθεσε ο ίδιος.



Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails