Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Αύξηση των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα θα διεκδικήσει το υπουργείο Πολιτισμού


Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Α.Γκερέκου με τον 
πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού Μόσχας Γκ.Αντιουβέεφ

Αποφασισμένη να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα δηλώνει η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία συναντήθηκε την Τρίτη με τον επικεφαλής της τουριστικής πολιτικής στο Δήμο της Μόσχας Γκριγκόρι Αντιουφέεφ, καθώς και με τουριστικούς πράκτορες, ενώ επισκέφθηκε το ελληνικό Visa Centre στη Μόσχα.

«Είναι μια τεράστια πόλη 15 εκατομμυρίων και το 55% των τουριστών από τη Ρωσία προέρχονται από τη Μόσχα» είπε η κ. Γκερέκου με το πέρας των συνομιλιών της στην κυβέρνηση της Μόσχας, σημειώνοντας ότι «υπάρχει σαφώς ένα τεράστιο πεδίο αύξησης αυτής της ροής αν συνεργαστούμε σταθερά, με συνέπεια και πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες για να γίνει αυτό».

Η Α.Γκερέκου είπε ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τους ιστορικούς και πολιτιστικούς της δεσμούς με τη Ρωσία, επιδιώκοντας να αυξήσει αισθητά τον αριθμό των τουριστών από τις 250.000 περίπου σήμερα, σε μεγέθη πολύ ανώτερα, όπως αυτά που πετυχαίνουν γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία (2,5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες ετησίως) ή η Αίγυπτος (1,5 εκατ.).


«Η σημασία μάλιστα αυτής της επιδίωξης αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη δύσκολη οικονομικά περίοδο, που διέρχεται η χώρα» ανέφερε η υφυπουργός, συμπληρώνοντας ότι για την αύξηση των Ρώσων τουριστών απαιτούνται διευκολύνσεις στην έκδοση θεωρήσεων αλλά και αύξηση του αριθμού των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.
«Ήδη οι ανακοινώσεις που έχουν γίνει και από το ΥΠΕΞ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκούν, πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα και είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διευκολύνουμε τη διαδικασία αυτή», είπε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, «όπως έχουν πράξει και άλλες χώρες στο πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν».

Μιλώντας λίγο νωρίτερα για το ίδιο θέμα κατά την επίσκεψή της στο ελληνικό Visa Centre της Μόσχας, η Α.Γκερέκου δήλωσε ότι σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ εξετάζονται διάφορες μορφές και ιδέες διευκόλυνσης προς τους Ρώσους πολίτες, όπως οι θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων και μακράς διάρκειας, ενώ πρότεινε να συζητηθεί και η δυνατότητα χορήγησης εθνικής βίζας για ορισμένες κατηγορίες τουριστών.

Το θέμα της βίζας ετέθη με έμφαση και από τη ρωσική πλευρά, η οποία αναγνώρισε τα θετικά βήματα, που έχουν γίνει από τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές, επέμεινε όμως ότι η κινητικότητα, που υπάρχει πρέπει να οδηγήσει «στην οριστική κατάργηση της βίζας», περιγράφοντας ως υποτιμητικό κατάλοιπο περασμένων εποχών την ισχύ της. Σύμφωνα με τον Γκ.Αντιουφέεφ, όσο υπάρχει η δυνατότητα επιλογής κράτους χωρίς βίζα όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και εσχάτως και το Ισραήλ, «η Ελλάδα θα χάνει χιλιάδες τουρίστες».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρισμού της Μόσχας, ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε Έλληνες επιχειρηματίες να ενεργοποιηθούν στις κατασκευές νέων ξενοδοχείων στη ρωσική πρωτεύουσα, ακόμη κι αν δεν είναι δυνατή η οριστική επίλυση του προβλήματος της βίζας στο πλαίσιο του Σένγκεν «κάθε βήμα, που βελτιώνει τα πράγματα, όπως οι εξάμηνες multi βίζες, που έχει καθιερώσει η Ισπανία είναι για καλό».

Πηγή: in.gr


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ!!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΛΟΥΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΛΑΠΤΕ. 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΑΠΛΩΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails