Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Σοβαρή διαρροή στην εξέδρα πετρελαίου στον Κόλπο του ΜεξικούΣοβαρή διαρροή παρατηρείται από το Σάββατο από πετρελαιοπηγή κάτω από την εξέδρα πετρελαίου, η οποία εξερράγη και βυθίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού.

Από την πετρελαιοπηγή, 5.000 πόδια (1.525 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, διαρρέουν περίπου 1.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα, δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Υποθαλάσσια οχήματα εντόπισαν από μακριά πετρέλαιο να διαρρέει από το σωλήνα ανύψωσης και τον αγωγό γεώτρησης.

«Ταξινομούμε τη διαρροή αυτή ως πολύ σοβαρή και χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να βοηθήσουμε να περιοριστεί», δήλωσε η υπαξιωματικός Κόνι Τέρελ.

Την Παρασκευή, η ακτοφυλακή ανέστειλε τις έρευνες για 11 αγνοούμενους εργαζόμενους στην εξέδρα, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί.

Η Deepwater Horizon της Transocean Ltd βυθίστηκε την Πέμπτη, αφού καιγόταν από την Τρίτη έπειτα από έκρηξη ενώ τελείωνε μια πετρελαιοπηγή για την BP, 42 μίλια (68 χλμ) ανοικτά των ακτών της Λουιζιάνα.
Την Παρασκευή, η ακτοφυλακή ανέστειλε τις έρευνες για 11 αγνοούμενους εργαζόμενους στην εξέδρα, οι οποίοι θεωρούνται νεκροί.

Η BP έχει αναπτύξει έναν στόλο πλοίων και αεροσκαφών προκειμένου να περιορίσει την πετρελαιοκηλίδα, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει την ευαίσθητη ακτογραμμή της Λουιζιάνα εάν δεν ελεγχθεί.

Μέχρι τώρα η πετρελαιοκηλίδα δεν είναι συγκρίσιμη με την καταστροφή του Exxon Valdez, από το οποίο διέρρευσαν περίπου 11 εκατομμύρια γαλόνια (50 εκατομμύρια λίτρα) πετρελαίου στο Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ της Αλάσκα, όταν προσάραξε το 1989. Από την πετρελαιοπηγή της Transocean διαρρέουν περίπου 42.000 γαλόνια (190.900 λίτρα) πετρέλαιο την ημέρα στον ωκεανό, εκτιμά η ακτοφυλακή.

Η έκρηξη συνέβη περίπου στις 10 μ.μ, της Τρίτης (06:00 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας), καθώς η εξέδρα κάλυπτε μία πετρελαιοπηγή εν αναμονή παραγωγής. Περίπου 115 από τους 126 εργαζόμενους που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα την ώρα της έκρηξης διασώθηκαν.

Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου από το 2001, όταν μία εξέδρα την οποία λειτουργούσε η Petrobras ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας εξερράγη και σκότωσε 11 εργαζόμενους. Η εξέδρα Piper Alpha στη Βόρεια Θάλασσα ανοικτά της Σκοτίας εξερράγη το 1988, σκοτώνοντας 167 ανθρώπους.Πηγή: Nooz

1 σχόλιο:

toitmat είπε...

Επειδή τίποτε δεν μπαίνει τυχαία στα λόγια του τοίχου, δυστυχώς όπως επιβεβαιώνει και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε δημοσίευμα της η κατάσταση είναι σοβαρότερη από αυτό που αρχικά έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το θέμα.

Loading...
Related Posts with Thumbnails