Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Καθαρό" Facebook


ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΜΟΝΟ ΣΕ 4 ΒΗΜΑΤΑ:


Εξαφανίστε από τη βασική σελίδα του Facebook τις αναφορές από περιττά παιχνίδια, σκορ και άλλα ενοχλητικά στοιχεία, αφήνοντας μόνο το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του: την επικοινωνία με τις επαφές σας.


Το Facebook ξεκίνησε ως μία λύση εύρεσης επαφών, παλιών συμμαθητών και φίλων, και επικοινωνίας μαζί τους. Όσο εξελισσόταν αποκτούσε περισσότερες δυνατότητες, με αρκετές από τις οποίες πολλοί χρήστες διαφωνούσαν, χάνοντας παράλληλα μέρος του επικοινωνιακού χαρακτήρα του. Σήμερα τα μισά μηνύματα που βλέπει κανείς μέσα από την υπηρεσία δεν προέρχονται ειδικά από τις επαφές του προς αυτόν, αλλά αποτελούν… αναφορές τού τι κατάφεραν.
“Τι κατάφεραν” στο χ παιχνίδι, στο ψ κουίζ, στο δείνα ενοχλητικό πρόσθετο στοιχείο που… εξαφανίζει τα χρήσιμα μηνύματα. Οι ίδιοι οι δημιουργοί του Facebook έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και γι’ αυτό έχουν προχωρήσει σε αρκετές ανασχεδιάσεις της υπηρεσίας, από τις οποίες η πιο πρόσφατη είναι το… Facebook Lite. Αντί, όμως, να βασίζεστε σε αυτήν την αρκετά περιορισμένη εκδοχή της υπηρεσίας, υπάρχει τρόπος να “καθαρίσετε” το πλήρες Facebook: μέσω του Facebook Purity.



ΒΗΜΑ 1ο

Κατ’ αρχάς, χρειάζεστε το Greasemonkey, μέσω του οποίου λειτουργεί το Facebook Purity. Θα το βρείτε στη διεύθυνση http://bit.ly/hu71. Κάντε κλικ στο πράσινο “+ Add to Firefox”, για να το προσθέσετε στον browser.

Slideshow image



ΒΗΜΑ 2ο


Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με την επανεκκίνηση του browser. Διαλέξτε τη σχετική επιλογή από το πλαίσιο των Add-ons (στο επάνω δεξιά άκρο του), όπου πια θα μπορείτε να δείτε και το Greasemonkey.
Slideshow image




ΒΗΜΑ 3ο

Επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://bit.ly/19g3Bi, όπου μπορείτε να βρείτε το Facebook Purity. Αν η διεύθυνση δεν λειτουργεί, επισκεφθείτε το http://userscripts.org και αναζητήστε το με το όνομά του. Κάντε κλικ στο πράσινο “Install” (επάνω δεξιά), για να εγκατασταθεί.



Slideshow image



ΒΗΜΑ 4ο



Για λόγους ασφάλειας ο Firefox θα σας παρουσιάσει ένα πλαίσιο από όπου πρέπει να αποδεχθείτε την εγκατάσταση του script. Κάντε κλικ στο Install, για να συνεχιστεί η διαδικασία. Μετά την εγκατάστασή του, το Facebook Purity λειτουργεί αμέσως - δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του browser.



Slideshow image


του Οδ. Κουράφαλου

Πηγή:pc world

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails