Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Windows XP: IE9 γιοκ! Το τέλος των xp.



Η Microsoft γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία browsers που σταματά την υποστήριξη του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος στον κόσμο

Ο επερχόμενος browser της Microsoft, ο Internet Explorer 9, δεν θα τρέχει στα Windows XP, ούτε τώρα –που ο browser βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο- ούτε όταν ο IE9 κυκλοφορήσει και επίσημα.

Αυτή η δήλωση της Microsoft κάνει την εταιρεία την πρώτη που σταματά την υποστήριξη των XP –το δημοφιλέστερο λειτουργικό στον κόσμο- σε ένα μελλοντικό προϊόν της.

Αυτή η δήλωση της εταιρείας έπεσε σαν βόμβα στον κύκλο των χρηστών του εννιάχρονου λειτουργικού, αφού πολλοί ανησυχούν ότι η Microsoft θα αναγκάσει τους χρήστες των XP να ξεμείνουν για πάντα με τον IE8. Ένας αναλυτής δήλωσε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί την προτροπή της Microsoft να αφήσουν τα XP για μια πιο πρόσφατη έκδοση των Windows και πιο πιθανώς για τα 7.

Παρόλα αυτά, η ανικανότητα του IE9 να τρέξει στα XP θα τον αποτρέψει από το να εξαπλωθεί ευρέως, έως ότου το δημοφιλέστερο λειτουργικό της Microsoft αντικατασταθεί, σε ένα μεγάλο ποσοστό, από τα 7.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που και άλλες εταιρείες ανάπτυξης browsers έχουν σταματήσει την υποστήριξη των πλοηγών τους σε άλλα λειτουργικά, καμία δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για παύση της υποστήριξης των XP.


Πηγή:Pc world

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Related Posts with Thumbnails