Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2011

Άνθρωπος και μολύβι.

Ήταν κάποτε ένα παιδί και κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:

-Γράφεις μια ιστορία που συνέβη σε μας; Και μήπως είναι μια ιστορία για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:

-Όντως, γράφω για σένα. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.

Το παιδί περίεργο κοίταξε το μολύβι και δεν είδε τίποτα το ιδιαίτερο..

-Αφού είναι το ίδιο με όλα τα μολύβια που έχω δει στην ζωή μου!!

-Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, τις οποίες αν καταφέρεις να διατηρήσεις, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο. Πρώτη ιδιότητα: μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι υπάρχει ένα χέρι το οποίο καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό το χέρι το λέμε ''Θεό'' και Εκείνος πρέπει να σε καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του. Δεύτερη ιδιότητα: πότε πότε πρέπει να σταματάω να γράφω και να χρησιμοποιώ την ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο, αλλά στο τέλος είναι πιο μυτερό. Έτσι, μάθε να υπομένεις ορισμένες δοκιμασίες γιατί θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Τρίτη ιδιότητα: το μολύβι μας επιτρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε γόμα για να σβήνουμε τα λάθη. Κατάλαβε ότι το να διορθώνουμε κάτι που κάναμε δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σημαντικό για να παραμένουμε στο δρόμο του δικαίου. Τέταρτη ιδιότητα: αυτό που έχει στην ουσία σημασία στο μολύβι δεν είναι το ξύλο ή το εξωτερικό του σχήμα, αλλά ο γραφίτης που περιέχει. Έτσι, να φροντίζεις πάντα αυτό που συμβαίνει μέσα σου. Τέλος, πέμπτη ιδιότητα του μολυβιού: αφήνει πάντα ένα σημάδι. Έτσι λοιπόν, να ξέρεις ότι ό,τι κάνεις στη ζωή σου θα αφήσει ίχνη και να προσπαθείς να έχεις επίγνωση της κάθε σου πράξης.

4 σχόλια:

Badbug είπε...

Πολύ όμορφο αγαπητέ Τοίχε, ιδίως αν διαβάσεις το πνεύμα και όχι το γράμμα του :)

Badbug είπε...

"Το σχόλιο σας έχει αποθηκευτεί και θα είναι ορατό μετά την έγκριση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου."

Ουφφφ,γιατί αυτό; Σας κάνουν επιδρομές οι άθεοι; :p Δεν το αντέχω, ασφαλώς γιατί προτρέπει σε προληπτική αυτολογοκρισία...:(

toitmat είπε...

Και όμως δεν κάνω λογοκρισία, αρκεί βέβαια να μην βρίζει, απλώς το θεωρώ πιο εύκολο να βλέπω αν υπάρχει καινούργιο σχόλιο ώστε να μπορώ/ούμε να απαντήσω/με!!

Συμφωνώ στο πνεύμα...!!!

toitmat είπε...

Εξάλλου ο τρόπος σκέψης του ιστολογίου διακηρύσσεται στην πρώτη
δημοσίευση.

Loading...
Related Posts with Thumbnails